Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Elhiszitek ezt, ami a BL-ben...

Elhiszitek ezt, ami a BL-ben történt?

Figyelt kérdés
Még egyszer csak hihető, de nekem ez már felettébb furcsa, hogy a Barcelona kiesik 3-0ás előnyről, aztán másnap az Ajax is egy félidő alatt ugyanekkora előnyt ad le. Nagyon nagyon régóta követem a focit, de még soha nem láttam hasonlót. Csak úgy hirtelen sitty-sutty vernek 3-4 gólt ezeknek a csapatoknak? Bezzeg a Huddersfield-et meg a Cardiff-ot nem bírják megverni, amikor a bajnoki cím a tét.
2019. máj. 9. 07:21
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha jobban utánanézünk egyáltalán nem meglepő egy csomó dolog. Pld. a Liverpool, ez a csapat a tavalyi PL szezonba már nagyon jól védekezett otthon, mindössze 10 gólt kaptak, ugyanannyit, mint most. A támadójátékuk, ahhoz képest, hogy a bajnoki címért mennek a tavalyi 4. helyhez képest nem sokat javult, sőt, ha azt nézzük, hogy alig szereztek több gólt, viszont pontból sokkal többet, eléggé visszavettek ilyen téren. Viszont ha megnézed, otthon még jobb is lett a támadójáték, 8al több gólt szereznek és még van 1 meccsük. Idegenbe viszont 5-el kevesebb rúgott gól, de 28 helyett 12nél álltak meg a kapottból. Ez nekem azt mutatja, hogy otthon a Liverpool domináns, nagyon nehéz nekik gólt rúgni, sőt se a tavalyi se az idei szezonba nem nyert senki az Anfielden a PL-ben. Az idegenbeli támadójátékot pedig tudatosan lecsavarták, inkább a védekezésre mennek, a biztonsági, kockázatkerülő játékot erőltetik, valószínűleg energiabeosztás is van ebben. Szóval egyáltalán nem lep meg ez a kétarcúság amit mutattak a két mérkőzésen, a BL-ben is most minden csoportmeccsüket elvesztették idegenbe. Én úgy éreztem, hogy ehhez képest azért nem a 0-0ért mentek a Camp Nouba, de bejött az, hogy idegenbe nem tudnak eléggé domináni, felpörögni, és a helyzeteiket kihagyták. A Barcának pedig bementek, az a meccs is akár lehetett volna egy 2-1 is a Barcának, csak a Barcának még az a helyzet is gólra váltódott, ami még egy Messihez hasonló kiváló szabadrúgáslövőnek is mondjuk 10-ből 1-szer ha bemegy. A Liverpooli meccs szintén ilyen kifutott volt, nézzük csak meg az utolsó gólt, abszolút lesipuskás találat. Én azt mondom, hogy ha egyik meccsen a Barca egyértelműen jobb, a másikon a Liverpool, talán nézek, hogy mi történt, viszont az első meccsen semmiképp se volt 3 gól a csapatok között, a másodikon se 4, bár itt dominált a Liverpool. Ilyen gólokkal számomra pont, hogy hihető. Másrészt Valverdenek se ez az első, hogy kiscsapatként viselkedik és mejárja, ott volt a tavalyi Roma meccs, ami sokkal meglepőbb volt. A Liverpool főleg így Kloppal meg egyébként is jellemzően egy nagyon küzdős, bármit megfordítani képes csapat. Olyan tényezőket is érdemes figyelembe venni, hogy a futball is változott, mostmár több gól születik, mint 10-15 éve, nehezebb egy eredményre ráülni, ennek megfelelően egy 2-0 egyáltalán nem életbiztosítás, az csupán egy előny, ha nem lenne az idegenbeli gól szabály, még azt is mondanám, sokkal több esélye nincs a nyertes csapatnak. Bajnokságba hányszor látunk olyat, hogy két csapat a szezonon belüli párharcaik során egyszer egyik nyer 3/4-0-ra, aztán a másik majd tavasszal, mondjuk 3-1-re. Meg ilyen alapon az miért nem meglepő, hogy a Barca 3-0ra tudja verni a Liverpoolt? Két nagyon egyszintű csapat, az ilyen meccseknek döntetlen környékinek kéne lenniük, de egyre gyakrabban látjuk azt, hogy két egyszintű csapat közt is lehet 3-4 gólos különbség is, akkor az miért ne fordulhatna meg? Eddig se volt 3 góllal jobb a Barca. A Huddersfield Cardiffal nem tudom mire utalsz, ez a 2 angol csapat idén mindig verte őket, a Liverpoolnak nincs is veresége a City ellenit kivéve. A Tottenhamnek van mostanában több, de 1 gólos vereségek, és középcsaptok ellen, West Ham, Southampton, Burnley, utóbbi két csapat szezon végére abszolút hozza a középcsapat szintet.

Az Ajax egyébként túl volt értékelve, a Real sokkal gyengébb idén, a Juventus se lépett előre semennyit tavalyhoz képest. Velük partiba voltak, de nagyon megmosolyogtam, amikor az ellenük lévő szűk győzelem után mindenki BL döntőről beszélt. Ennek a keretnek a fele 20 év körüli srácokból áll, nincs akkora tapasztalatuk, még fejlődésben vannak. Ez a csapat ugyanúgy a TOP4-ért menne Angliába, mint a Chelsea vagy a Spurs. Ha azt nézzük, hogy azok a továbbjutások inkább szerencsések voltak itt meg teljesen pechesek voltak, a 2. gól előtti szerencsétlenkedés, az utolsó másodpercben kapott 3., meg alapból csak azért estek ki, mert az idegenbeli gól szabály van. Ilyen szempontból most fordult velük a kocka. Idén nagyon lecsökkentek a különbségek, a Liverpool-Barca-City hármas kiemelkedik, de utóbbi akkor se közelíti meg Guardiola Barcáját, és a BL-átok nagyon rajtuk van, a Liverpool végig egy sötét ló volt a bajnokság miatt, a Barca meg gyengébb, visszafogotabb csapat, mint az Enrique, Pep-érában, a bajnokságban behuzogatják a meccseket, de nem lehet kinézni ebből a csapatból egy olyan tarolást, mint amit Enrique csinált vagy Pep. Ez a 86 gól, amit eddig rúgtak, ebbe a bajnokságba, ami utóbbi évek talán leggyengébbje, ezzel a kerettel nagyon kevés. Nagyon Messire építi a csapatot, ő ebben lubickol, nem lett rosszabb, sőt, de rajta kívül max. Jordi Alba vagy Ter Stegen hoz jó formát. Szóval idén kinézett egy ilyen BL, már tavaly is megsokasodtak az esélyesek száma, most, hogy az angol csapatok végre beváltották a pénzügyi erejüket, és mindegyik top6-os csapatuk elég jó, a '10-es évek eleje-közepét domináló Barca-Real-Bayern pedig jelentősen visszaesett, sőt az Atletico is halvoányabb és a Juve se fejlődik, eléggé szoros lett a mezőny. Eddig mindig az volt a helyzet, hogy amikor visszahozhatta volna a hátrányban lévő csapat (pld. Atletico 2017, Juve 2018 a Real ellen), akkor mindig úgy alakult, hogy 3 gólos hátrányokat nem lehet visszahozni. És végül jellemzően a nagyobb csapat nyert az utóbbi években. Ha innen nézzük ideje volt megfordulnia, hogy legyenek meglepetések az egyenes kieséses szakaszba is, hogy odaférjenek kiscsapatok.

2019. máj. 10. 04:34
 22/23 A kérdező kommentje:
2019. máj. 28. 20:45
 23/23 anonim ***** válasza:
Ha megfigyeled a játékosokat, pl az ajax kiesését, a zokogó játékosokat, vagy Pochettino örömét, nem hinném hogy bunda lenne benne.
2019. jún. 4. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!