Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » A futball mitől sport?

A futball mitől sport?

Figyelt kérdés

Hogy lehet egy olyan csapatjátékot sportnak nevezni, ami elengedhetetlenül együtt jár az alkoholizmussal (szurkolás), a sportszerűtlenséggel (színészkedés, megjátszás) és semmi köze az egyéni teljesítményhez?

Miért kell ,-főleg mostanában mindenkire ráeröltetni ezt a primitív, unalmas játékot, amit általában csak a sörhasú elhízott családapák néznek folyamatos ivászattal kísérve, hogy ők is sportembernek képzeljék magukat?

35/F ,Igazi sportoló (a szakmám is sporttal kapcsolatos)

2010. jún. 10. 12:39
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Te utolsó !

:-)

Ez csak a Te véleményed. Köszi, hogy leírtad, elvégre is ezért kérdeztem.

14 km futás? Az igen, a futás az valóban sport. De a fociban nem az a lényeg, ez egy játék, amiben futni (is) kell. Ha a futás lenne a lényege, akkor Usain Bolt nyilván kiválló focista lenne !?

Egy kőműves, egy nehéz fizikai munkát végző rakodó, bútorszállító naponta több tonna súlyt megmozgat....akkor ő egyben sportoló is, mert fizikai aktivitást végez?

Súlyemelő versenyen lenne esélye ?

Talán mégsem olyan egyértelmű a válasz, mint egyes elvakult focirajongók gondolják.

"X millióan nézik"

Bammeg, a Győzikét is x millióan nézik, vagy ha lenne nyilvános kivégzés a tévében, azt is.... ráadásul ez divat mostanság, mint mondjuk a póker 1-2 éve.

2010. jún. 11. 12:50
 22/34 A kérdező kommentje:

Aki a bowlingot írta:

Szokatlan terhelésnél mindíg előjön izomláz. A kertben ásástól is lehet izomlázad, ha 1 évben 1x csinálod.

Én jó erőnléttel rendelkezem, de egyszer fél napos gokartozástól olyan izomlázam volt, hogy majd bexartam másnap.

2010. jún. 11. 12:54
 23/34 anonim válasza:
hát tudod azok a " 30 kilós, nyeszlett, autista gyerekek" sokkal különbek, az irásaid alapján intelligensebbek nálad.
2010. jún. 11. 19:06
 24/34 anonim válasza:

Szia te nagyon okos "ember"!

Először is, az hogy ki mit tart sportnak nem a te területed eldönteni.

Másodszor az, hogy mivel példálózol azzal magadat minősíted!! "mert már lassan a rubikkocka-kirakás is sport lesz, így 30 kilós, nyeszlett, autista gyerekek is sportolónak mondhatják magukat"

Ne minősíts olyan gyerekeket, akik nem tehetnek arról hogy betegek, mert lehet hogy értelmi szintjük a tiéd alatt van, de az emberségük, jól feletted áll.

Még valami, a sport nem feltétlen fizikai mozgást jelent, nem tudom feltűnt-e már, de mivel csak egy edző vagy, magyarul az eszed helyén is izom van, így nem csodálnám, ha a szemedtől se látnál...

Ajánlom figyelmedbe, hogy ezentúl kerüld az ilyen megnyílvánulásokat,mert rólad is regényeket írni, hogy tökéletlen vagy, a szó szoros értelmében, és átvitt értelemben is.

Remélem azért az eljutott az infó, hogy mit is akartam közölni!

2010. jún. 11. 19:23
 25/34 anonim ***** válasza:
Mekkora hülye vagy te,leírtad hogy unalmas ba.zd meg én meg ,hogy több 10 millióan nézik,és aztán azzal jössz hogy a győzikét is?Okos gyerek vagy,inkább tanulj meg értelmezni,mert nem nagyon megy!!!!!!!
2010. jún. 11. 21:18
 26/34 A kérdező kommentje:

Te, én elhiszem, hogy az olyanoknak, mint te, nem unalmas.

És bizony sok millió olyan van, mint te. Nézzétek nyugodtan, a kérdés nem erre vonatkozott.

A világ legnézettebb sportközvetítése Az amerikai Superbowl.

Ettől még van akinek az is unalmas, főleg aki nem érti.

Persze nem lehet minden olyan egyszerű, mint a foci....

Az autistának inkább nem is mondok semmit, mert a mondandója nem tartozott a témához. Írogass inkább az ápolódnak, makimajom! :-)

2010. jún. 11. 22:10
 27/34 anonim válasza:

Makimajom tudod ki... ne magadból indulj ki

példálózz saját magaddal, mit tudsz felmutatni? azon kívül, hogy edző vagy? eszed semmi, emberség nincs benned, magyarul egy nagy SENKI LÚZER paraszt vagy :)

Még visszavágni se tudsz, csak sajátos paraszt módon fikázni, nincsenek ész érveid :)

Na majd ha azon szinten leszel az emberiség normális tagjaival akkor figyelembe is veszem a te kis szánalmas hozzászólásaidat.

Az autistákat meg hanyagold...

Tudod mit inkább vesézzük ki az edzőket: mi is kell hozzá? hjaa csak egy érettségi, meg egy képzés :D sokra mész vele az életben nah akkor te tuningold fel az agyad is :D

csácsá izom"agy"

2010. jún. 11. 23:26
 28/34 anonim ***** válasza:
hagyjátok már, szerintem nem is edző a kérdező, hanem egy unatkozó tinédzser, aki ezen mulat, hogy valakik végre foglalkoznak vele.
2010. jún. 12. 05:39
 29/34 A kérdező kommentje:

Na, ennyit tudtok.... :-)

Jellemző, személyeskedni, ócsárolni. Bizonyítottátok a sejtésemet, hogy a foci a primitív emberek játéka.

(tisztelet a kívételnek, mert volt pár értelmes hozzászólás is,- főleg ezen a tipikusan magyar hozzáállással)

Értelmes válasz kevés volt sajnos, összefoglalva kb. ennyi :

"-De igen! A foci a legjobb sport a világon és kész!"

Bővebben:

"aki nem szereti az izomagyú"

"sok millióan nézik, csak jó lehet"

"sokat futnak és az nagyon fárasztó"

"szegény autisták"

(örülök, hogy találtál egy szót, amibe bele tudtál kötni, normális érvelés helyett ,makimajom!

Egyébként a kérdést komolyan gondoltam, de mivel látom, hogy felesleges volt, így már bevallom: tényleg jól mulattam a legtöbb "válasz"-on.

Köszönöm mindenkinek! Eleinte még nem voltam biztos az igazamban, inkább csak egy megérzés volt, de most már tudom, hogy jól gondoltam....

Üdv!

2010. jún. 12. 14:44
 30/34 anonim ***** válasza:
Kevés volt az értelmes válasz,te se értelmes hozzászólásokat írsz.Egy érvedet se támasztottad normálisan alá és te vagy a primitív ha nem tudod,hogy a foci miért sport!Te csak a rosszat emelted ki a rengeteg jó közül.Mindenkire ráerőltetni?Kire van ráerőltetve?Először gondolkozni kéne mielőtt ennyi hülyeséget leírsz te "makimajom",tényleg "igazi sportoló" vagy nyomorék. 15/F
2010. jún. 12. 15:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!