Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Kispályás futball taktikát...

Kispályás futball taktikát tudtok?

Figyelt kérdés
Salakon játszunk 5+1-es focit.Beszoptunk már pár meccset mert mindenki rohangál ,mint a hülye gyerek,nincs semmi játékhoz hasonló megmozdulás sem :D Valami ütős taktikát szeretnék tőletek megtudni,ami gyorsan begyakorolható.
2011. szept. 23. 15:39
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem a legjobb taktika az 1-2-2. Kell hátulra egy biztos ember, aki irányítja a többieket és ha kell, megakadályozza az ellenfél támadását, de alapjában véve nem tölt be emberfogó szerepet. Előtte van 2 védő, akiket irányít, hogy kit fogjanak. Fontos, hogy támadásnál mindig csak az egyik menjen fel, de érjen is vissza. Elöl pedig kell 2 gyors szélső, akik visszalépnek labdáért, lehet őket futtatni és felváltva mozognak középre, vagy cserélgethetik is a helyüket.
2011. szept. 24. 16:59
 2/6 anonim válasza:
100%

Szerintem pedig inkább 2-2-1. Mi általában ilyennel játszottunk. Van egy ember elöl akinek fel lehet küldeni a labdát akárhogy (földön vagy levegőben). Viszont ő nem center, nem csak áll egyhelyben. Kimozog a szélek felé, így helyet tud adni a felfutó egy vagy két középpályásnak. Szóval felpasszoljátok neki a labdát mondjuk éppen elmozog kicsit jobbra, így megy előre az egyik kp és visszapassz aztán egyből lövés vagy továbbtenni.

Mivel kispálya ezért mindenkinek kell futnia, talán az egyik hátvéd ne jöjjön előrébb félpályánál. Nagyjából ennyit tudnék mondani így röviden, de ha írsz levelet vagy vmi akkor tudok még segíteni ha még érdekel.

2011. szept. 25. 11:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi is a második verziót játsszuk,elől egy jó fizikumú csatár,aki jól tartja meg a labdát,jól húzogat.Sok passz,sok futás,ha nem megy előre,akkor vissza felé játszunk.A védők közel védekeznek a támadókhoz,és a két középen játszó is szigorúan jön védekezni.A lényeg pedig,hogy "végy egy jó kapust",és az hogy sose veszekedjetek,még veszítetek akkor se!!
2011. szept. 25. 11:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Passz stílur milyen legyen?mert láttam hogy pár csapat barcás játékot játszik,kispasszok stb. és ez igen eredményes tud lenni.
2011. szept. 25. 16:22
 5/6 anonim válasza:

második vagyok. kispályán természetesen nem jó a magas játék. maximum szögletnél lehet ívelgetni vagy ha gyorsan kell indítani a csatárt ugye. esetleg kint van az ellenfél kapusa.

a passzolgatás az alap és a gyorsaság. kispályán többnyire nem lassú, nagydarab emberek játszanak. kis paszok, kényszerítők, beindulások (itt kell az, hogy egy ember ha beindul és mégse ő kapja a labdát akkor ne sírjon meg hisztizzen). kispályán a foci alapjait használják és a legfőbb dolog a csapategység, itt jön ki a csapatjáték. ezt kell mindenkinek elfogadnia. nem az, hogy ő legyen a gólkirály vagy, hogy milyen szólókat nyom le.

2011. szept. 25. 17:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik vagyok.

Az úgy mond Barcás játékhoz nagyon nagy labdabiztonság,jó technikai,és taktikai érzék,és nagyon összeszokott csapattársak kellenek.

Szerintem előbb próbálkozzatok egyszerűbb taktikai elemekkel,és ha tudtok akkor minél többet gyakoroljátok a kényszerítőzést,meg a lapos passzolgatást...

Előbb-utóbb meg lesz az eredménye... üdv

2011. szept. 25. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!