Hogyan lehetnék jobb Kapus?
16/F 184cm 74kg
Már több mint 3 éve védek. Van elég sok tapasztalatom is benne de ötleteket szeretnék kérni mint például.
Reflex javítás?
1v1 Ötletek?
Szerintem a legjobban a szem-kéz kordinációt, a reflexet és a rugalmasságot fejleszd ✌
(Mondom ezt szintén kapusként ✌)
Szintén kapus vagyok, igaz 20 éves.
Én alapvetően a kézilabdakapuban és esetleg a nyújtottban (5x2)vagyok jó, a nagypályás kaput nem szeretem mivel versenyszerűen sosem védtem abban, csak néha, ,,muszájból".
Nem tudom, hogy te kis- vagy nagykapuban védesz, és ugyan közhelyesnek hangzik, de a gyakorlás nagyon jól jön, szóval ha van olyan haverod, aki szeret focizni, menjetek el valahova, és rugdosson ő neked közelebbi és távolabbi lövéseket, illetve 1v1eket.
Plusz ha néhány méterre megállsz egy betonfaltól, és kézzel- illetve lábbal a betonfalhoz vágod a labdát, majd megpróbálod ,,kivédeni" és elkapni, az sokat segíthet a labdaérzékeden.
Ami még fontos, hogy nyújt sokat, és szokj hozzá az esésekhez.
Elég alapnak tűnik, amit írtam, de remélem, azért tudtam segíteni.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!