Ti is utáljátok a focit?
Játszni szeretem, nézni nem :)
15/F
Az előttem szóló jól összefoglalta.
De a kosaras ultrákat azért megvédeném. Török, görög, szerb meccseken megütik egy-egy nagyobb focistadion szintjét a szurkolással. :)
Primitív, lenéző, pejoratív megjegyzéseket bármilyen sportra lehetne tenni. Ennyi erővel a műkörcsolya mindössze annyi, hogy ugrándoznak a jégen. Az autóverseny annyi, hogy nyomják a gázpedált, meg rángatják a kormányt. De a "logikádból" kiindulva minden labdajátékot le lehetne nézni, mivel mindegyikben csak kergetnek egy labdát.
Tudod, ízlések és pofonok. Én kifejezetten szeretem a műkorcsolyát, de emellett egyáltalán nem tartom rossz sportnak a focit. Nem attól lesz egy sport jó vagy rossz, hogy mennyi egyensúlyérzék kell hozzá. Ennyi erővel szóljuk le Cseh Lacit, tekintsük nullának a teljesítményét, mivel baromira nem kell hozzá egyensúlyérzék? Hát nem!
Minden sport más és más. Mindegyik sport más képességeket kíván meg. Van, amihez egyensúlyérzék, ritmusérzék és némi művészi kifejezőkészség kell, van, amihez órákon át a maximumot tartani képes kar- és lábizmok, és van, amihez stratégiai érzék és hajszálpontos célzás. Nyilván van, amit jobban szeretek, sőt, olyan sport is van, amit egyáltalán nem, de ez az én személyes, szubjektív véleményem, ettől az még nem lesz egy lenézendő, rossz sport.
Az viszont tényleg igaz, hogy egyes sportok indokolatlan mértékben túl vannak népszerűsítve, és irreálisan túl vannak fizetve. Míg egy futó, műkorcsolyázó, vívó, sportlövő, krikettező, stb. a megfelelő sporteszközökre és edzőhelyre is alig tudja a pénzt összekuporgatni, meg úgy kell nyalizni a szponzoroknál, hogy egy kicsit támogassák, addig egy focista irreálisan sokat keres. Holott van, hogy csak ennyire futja tőlük: https://www.youtube.com/watch?v=EBO-LSOiDDI
Nem a focival van a bajom, hanem azzal, hogy irreálisan túl van fizetve. Idehaza is, külföldön meg pláne. Még ha a legjobbak közül való is, akkor is sokallok havi tíz- meg százmilliós összegeket (forintra átszámítva). De még egy gyatrább focista is a sokszorosát keresi egy itteni elitebb fizetésnek, és lehet, hogy végigkispadozza a szezont. A fizetésük egyáltalán nem áll arányban a nyújtott teljesítményükkel.
Hazai helyzet. Kis túlzással már azt mondhatjuk, hogy hetente épül vagy újul fel egy stadion, van, hogy NB2-es vagy NB3-as csapatora költenek százmilliókat vagy milliárdokat. Olyan sportágakra meg, amiben tényleg vannak világszínvonalú játékosaink, alig jut valamicske pénz. Hány új uszodát építettek az utóbbi 10-20 évben? Mennyit költ az állam utánpótlásnevelésre fociban, és mennyit vízilabdában meg úszásban? Hány focimeccset közvetít a tévé hetente? És hány vízilabda vagy kézilabdamérkőzést?
Egyáltalán nem utálom a focit, mert egy jó sport, és tényleg kell hozzá az állóképességen túl ügyesség és taktika is, de amit idehaza művelnek, az siralmas, és tényleg el vannak nyomva mellette más sportok, olyanok is, amikben világszínvonalú tehetségeink vannak.
#4: Kérlek, mondd meg, mely csatornákon adják mondjuk az OB1 mérkőzéseit!
#5 nem azt kértem hogy írd le mi a foci :)
#8 valahogy én is így vagyok vele,nekem nem azzal van problémám hogy létezik a foci,hanem az hogy háttérbe szorítják mellette a többi sportot és alul is fizetik őket(természetesen nem mindenhol sőt) de itt Magyarországon én szinte reménytelennek látom a helyzetet.
Én például lovas vagyok,sokkal különlegesebb sport mint a többi. Hiszen itt a sporttárs nem egy eszköz, egy élettelen tárgy, hanem egy fél tonnás, saját gondolatokkal rendelkező izomkolosszus. Sokszor nem egyszerű feladat megértetni magunkat a lóval, de ha egyszer együtt működik: A legjobb barátunkká válik. Így a sport többé nem csak a edzésről, versenyzésről, érmekről, pénzről fog szólni... Hanem egy szenvedéllyé válik, amely egy egész életen át elkísér.
A lovaglás művészet, melyet megtanulni, érezni és élvezni hosszú évek során lehet csak. A ló és az ember harmóniájának csodálatos eredménye a lovaglás, melyet még lovas emberek is egy életen át tartó tanulás során éreznek.
De leírtad, hogy nem tudod, hogy mi olyan "hűűű, de jó" ebben és rákérdeztél arra, hogy a foci egyébként mi is. Ezekre a kérdéseidre éppen ezzel tudtam leginkább válaszolni, hogy leírtam mi a foci és hogy mi a jó benne.
A kérdésed alapvetően az volt, hogy utálod a focit és felhoztad mellé, hogy pl. a műkorcsolyát semmibe veszik, pedig szerinted sokkal jobb, több ügyesség kell hozzá. Erre pedig ellenérveltem, tehát ez is a témához kapcsolódott. Gondoltam, nem csak azért írtad ki a kérdést, vetetted fel ezeket a témákat és írtad le a hozzájuk fűződő érzéseidet, hogy pozitív megerősítést kapj ezekkel kapcsolatban és hozzád hasonlókat találj. Úgy látszik tévedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!