Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Miért "felejtettem" el futni?

Miért "felejtettem" el futni?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, most kezdtem a gimit.

Azt vettem észre, hogy tesin kb. 60 méter után rettenetesen elfáradok.

Majdnem 2 éve nem tesiztem/futottam/fociztam, tehát nem vártam csúcssebességet, de majdnem utolsó voltam, míg általánosban mindig a 4-5. voltam az évfolyamban.

Jó, kimentem a formából, mondtam, hogy nem baj.

Aztán kb. 3.-4. tesi órán valahogy csak rohadt nehezen tudtam mozgatni a lábam. Aztán pár perc után normálisan mozgott, de aztán mikor megálltam elkezdett remegni a lábam és csak nagyon nehézkesen tudtam felemelni, vagy bármit csinálni vele.

A 2 év alatt semmit sem sportoltam (csak napi 3-4km biciklizés).

Ennyire lemerevedtem volna vagy más probléma is van?

2014. szept. 12. 20:42
 1/4 A kérdező kommentje:

Október elején futunk jegyre 1800 métert, próbafutáson még a kettes szintet sem futottam meg...

Mit tegyek?

2014. szept. 12. 20:43
 2/4 anonim ***** válasza:
60%

Pihenj.

Túlterhelted a lábizmod, az izületeid se szeretik ám ezt. Egyél sok fehérjét, szedj multivitamint/ásványi anyagokat. Igyál sok vizet, stb.

Egyébként is, ilyen hülye tanárokat.

Nem értem mi a f @sznak kell szegény gyerekekkel rögtön ilyen távokat futtatni. Valakinek kifejezetten rossz az hogy a futást erőltetik.

Az ilyen tanárokat kirúgnám, mert nem értenek hozzá.

Aztán meg csodálkoznak ha a gyerek nem szeret sportolni.

Hát persze hogy nem, ha megkínozzák.

2014. szept. 12. 20:52
 3/4 anonim válasza:
Szia,én még nem hallottam ilyenről,hogy valaki "elfelejtene" futni.Szerintem,lassan vissza kell szoktatnod a szervezeted a megterhelő mozgáshoz.Esténként járj el futni,először csak rövidebb távokat,aztán majd nővelheted a távolságot.Sok minden fejben dől el,úgyhogy,ha magadban eldöntöd,hogy te ezt most megcsinálod..valószinűleg sikerülni fog.Bizz magadban és mint mondtam bizonyára elszokott a szervezeted a megterhelőbb mozgásoktól.Nem hiszem,hogy komoly,de ha úgy érzed kérdezd meg a háziorvosodtól.
2014. szept. 12. 20:52
 4/4 anonim válasza:
én focizok és naponta 5 km-t futok, ezt pedig megpróbálom csúcssebességben. ne próbálj meg egy napról a másikra haladni, hanem csak fokozatosan.
2014. szept. 12. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!