Ha így fogok futni, fogok gyorsulni?
Figyelt kérdés
Haverom mondta,hogy 4-5 évvel ezelőtt az edzője 400 m sprinteket nyomatott vele edzésen,és nagyon sokat gyorsult.
Szerintetek ez beválhat? Ha mondjuk minden nap nyomok 3-400 méter sprintet,mondjuk 1 hónap múlva lesz valami látszatja?
2013. jún. 24. 01:44
1/8 anonim válasza:
Valamennyi talán lesz, de sokkal hatásosabb az, ha futsz 20-30 percet előtte és utána húzod meg. Hogy miért? Mert az állóképességed kell fejleszteni, ahhoz pedig elengedhetetlen a sima futás. Bemelegítést pedig sose hanyagold el, ha sprintelsz.
2/8 Tóth Aurel válasza:
Függ attól hogy milyen sporthoz kell a gyorsaság . Mert kézilabdánál ott a szélsőknek kellenek a nagy sprintek . Viszont foci védőnél inkább az állóképességfejlesztésre kell nagy hangsúlyt fektetni. Ha pontosabban leírnád adok egy két tippet.
3/8 A kérdező kommentje:
Első:20-30 perc után a meghúzás alatt azt érted,hogy utána sprint?
Második: Szélső középpályás vagyok,szóval kell a hosszútáv futást bírnom,és gyorsnak lennem.
(Egyébként gyors vagyok,de mégis minél gyorsabb akarok lenni)
2013. jún. 24. 21:28
4/8 anonim válasza:
A lényeg, hogy a határokat feszegesd. Csak simán a sprinttel nem annyira fogsz gyorsulni, mintha mást is bevezetnél. Nálunk úgy van, hogy az elején bemelegítés és 4 km futás, abból 2 km amire kicsit rákapcsolunk. Majd oszlopokig tartó feladatok. Sprint az első oszlopig, ami 30 m, vissza kocogás, majd sprint a másodikig, ami ugye már 60, vissza kocogás, aztán így tovább 5-ig. Ezt megelőzi mindenféle gyakorlat(Nyújtott lépés, guggolásból ugrás és hasonlók, és ezeket oszlopokig csináljuk. Persze nem ennyi az egész, ez csak egy csipetnyi...
5/8 A kérdező kommentje:
Okés,megteszek mindent,köszönöm :)
2013. jún. 25. 11:52
6/8 anonim válasza:
De amiket leírtam nem teljesen elég. Ez egy nagyon összetett dolog! Találtam egy weboldalt. Tessék: [link]
8/8 A kérdező kommentje:
Hű ez nagy segítség,köszönöm szépen!:)
2013. jún. 25. 17:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!