A kézilabdázás tényleg tönkreteszi a lábat, térdet?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék menni kézizni, de a szüleim nem engednek, ugyanis mindenkitől azt hallják, hogy veszélyes sport és hogy tönkreteszi a térdet és a lábat. Igaz ez? Szerintetek mit mondhatnék nekik, hogy elengedjenek?
14/L
2014. febr. 28. 20:05
1/4 anonim válasza:
Minden sport terheli az ízületeket, ahol ugrálni kell, ott a boka és a térd pláne ki van téve erőhatásnak. Ez alatt persze nem azt kell érteni, hogy aki sportol annak lemorzsolódnak a porckorongjai, meg össze-vissza nyúlnak, szakadnak a szalagjai. Egy cipő, ami tartja a bokákat (+esetleg kötés), és egy térdvédő/térdszorító csodákra képes. :)
2/4 anonim válasza:
nekem térdemet műtő orvos (igaz nekem futsal :D) azt mondta, hogy pl a női kézi válogatottnál már majd 10 emberből 11 térd lett műtve
sztem ha nagyon szeretnéd ezt a sportot űzni, simán mond meg szüleidnek h akarod, kockázatot vállalod, és valamibe úgy is bele kell rokkanni :DD (én ezt szoktam :DD de én ilyen vicces gyerek vagyok)
de tényleg, határozott legyél, és mond, hogy nem hogy örülnének h ink sportolnál mintsem a gép előtt gubbassz (v laptop v mittomén)
3/4 anonim válasza:
Ha nem erre tetted fel az életed, és nem élsportoló akarsz lenni, csak a mozgás öröméért kéziznél pl. a suli csapatában, akkor megmondhatod a szüleidnek, hogy ennyitől garantáltan nem lesz bajod. Ha élsportra adod a fejed, bármely ágban, akkor igen, az már nem az egészségről szól, és káros (Noha egészségesebb lennél még úgy is egy átlag embernél, még a porcleválásokkal stb. együtt is.)Nekem a nővérem kézizett, egyszer húzódott meg az egyik ujja a labdától, ennyi volt az össz sérülése. Manapság már csak havonta játszik, megmaradt egy régi hobbinak, de sok szép élményt adott neki a sport.
4/4 anonim válasza:
Én 2. óta kézizek most fogok ballagni 8.-ból és nem érzem, hogy lenne valami baja a térdemnek. Amugy azt mondják, hogy tönkreteszi a térdet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!