Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Hogy lehet hirtelen lecsapódó...

Roland335 kérdése:

Hogy lehet hirtelen lecsapódó labdát rugni?

Figyelt kérdés
én olyan cristiano ronaldos rugásra gondoltam ha youtube-ba beírjátok h c ronaldó szabadrugások akkor lehet látni hogy mikor elrudja a labdát akkor a kapunál lefele csavarodik mind mikor valaki íveli a labdát csak nem balra vagy jobbra megy hanem lefele

2012. aug. 18. 18:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Hónapok gyakorlása alatt sikerül, nem fog 1 perc alatt sikerülni, ne is álmodozz :)
2012. aug. 18. 18:18
 2/6 A kérdező kommentje:
tudom és gyakorlom is nagyon sokat de azt akarom tudni hogy lof találjam el a labdát ahoz meg stb..
2012. aug. 18. 18:21
 3/6 anonim válasza:

Igen. Nos ott amugyus speciális labdákat szállnak amik jobban szállnak. De "egyszerű" ha erősen rúgod, és kb. felül akkor ugy fog csavarodni.

DE azért azt ne feledd, ott 20-30 méterről rúg olyanokat, és mondom speckó labdával. Nemis tudom mivel fújják de jobban száll mint a sima levegős.

2012. aug. 18. 19:19
 4/6 A kérdező kommentje:
levegőve fúják azt is csak azokat a labdákat máshogy csinálják más a külseje egy olyan labda megér 30.000 is
2012. aug. 18. 19:28
 5/6 Válasz25 ***** válasza:
spicc-ve rúgd
2012. aug. 18. 21:49
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Először is nem egészen felel meg a valóságnak az előttem szólók tanácsai. Kezdetben a feldobott, majd a földről felpattant labdával kell próbálkozni. A labdát kissé aluról (nem túlságosan) kell megrúgni. A kb térdmagasságra felpattant labdát a cipő felső részével ahol a cipőfűzőt bekötöd ott kell eltalálni. Fontos a leszorított lábfej, meg hogy a labda közepét lődd, kicsit alúról. De amitől igazán elkezd később csapódni az az utána kísérés. A rúgó lábad a labdához érve nem csak előre, hanem felfele is lendül, magyarul előre fele kell gyorsan pörgetni a labdát. Ez a legfontosabb. Ellentétben a lapos lövéssel, amikor célszerű a labdára rádőlve a talaj felett utána kísérni, hogy a fű fölött szálljon tovább pörgetés nélkül, ettől látszik úgy, mintha zsinóron húznák. A 3. típusú egyenes lövés a magas átadás, amit a labda másik szélre való átfordítására használnak szintén a labda alját rúgod, de itt nem kísérsz utána felfele és előre, hanem a labda alját rúgod lefele amit nem is tudsz utánakísérni, mert erősen a földbe rúgnál, itt a labdát rúgáskor visszafele pörgeted. A lefele csapódónál fontos még, hogy bátran, erősen kell megrúgni, akkor fog csak élesen lefele csapódni, különben lefele hulló lesz nem élesen csapódó. Ezeket elég távolról kell lőni, hogy kapu előtt kijöjjön a csapódás. Kezdetben lehet, hogy 20-ból 1x fogod csak eltalálni jól. Ez elbátoríthat téged és visszaveszel a lövőerőből. Akkor viszont nem fog csapódni a labda, de akkor figyeld, hogy pörög e a labda előrefele, ha igen akkor próbáld ugyanúgy erősebben megrúgni. Ha már megy, akkor próbálkozz kicsit kevésbé felpattant labdával, amíg a földről is meg tudod így lőni. De ahhoz sok-sok év gyakorlás kell.
2012. aug. 20. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!