Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Elkezdtem kiidegelni a sípcson...

Elkezdtem kiidegelni a sípcsontomat és a belsö részénél ha meg nyomom ott marad egy luk egy darabig, olyan mintha vizzel lenne feltelve! Ez mitöl van? Hirtelen tul sokat kapott? Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
2011. dec. 1. 13:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

a f@szt kapott sokat, csak be van dagadva.

nyalogasd. kívülről sok jót nem tudsz csinálni vele. hagyj neki elég regenerálódási időt, ennyit tehetsz.

2011. dec. 1. 16:08
 2/18 A kérdező kommentje:
Aha !! kösz szépen!! szoval akkor jobb ha nem folytatom egy darabig!??! ? ....
2011. dec. 1. 16:40
 3/18 anonim ***** válasza:

mondjuk egy hétig, fölösleges, mert 1. úgy is fáj, 2. nem tud rendesen gyógyulni.

egyél kalciumos táplálék kiegészítőt, és eddz mást addig az 1 hétig. ha 1 hét múlva is nagyon sz.ar még, akkor persze nyugodtan pihentesd, ez úgyis éves edzés, úgyhogy tök fölösleges kapkodni, nem lesz előbb kiidegelve.

2011. dec. 1. 16:48
 4/18 A kérdező kommentje:
Fájni mondjuk ugy nem fáj csak feszül egy kicsit,ugyhogy sztem hamar helyre fog állni!! remélem!! kösz szépen a tanácsot !! ;)
2011. dec. 1. 17:05
 5/18 anonim ***** válasza:
ezt már csak érdeklődés miatt írom, de hogy-hogy nem fáj? mégis mitől dagadt be, és miért nem fáj? fájnia kéne. vagy hát jó ha nem fáj, de.. akkor mit akarsz még kiidegelni rajta?
2011. dec. 1. 17:15
 6/18 A kérdező kommentje:
Hát amikor rugdostam akkor ,ugy fáj de igy utolag másnapra nem fáj csak be van dagadva egy picit nem is azzal volt a baj hanemcsak kicsit beparáztam ettöl hogy benyomom és ugy marad elég sokáig!
2011. dec. 1. 19:28
 7/18 A kérdező kommentje:
Neked ki van ??? hogy jobb amugy ,ha "kezdö " vagyok elöször rugdossak lazán ,vagy inkább ez a melegvizes üveges teknika a jobb???
2011. dec. 1. 19:30
 8/18 anonim ***** válasza:

ezt a kérdést nem értem teljesen, de megpróbálok válaszolni.

én azt mondom, kezdőként egy pár hónap ilyen dörzsöléses-kopogtatásos szoktatás nem árt. olyan heti 1x 2x ahogy érzed, egy fát húzogatsz a két sípcsontodnak nyomva. meg a két lábadat ütögeted vele, de tényleg csak kicsiket, inkább gyorsan, és közben fel-le viszed.

de teljen el így pár hónap, hiszen csak hetente lehet edzeni ezt is.

aztán jöhet a rugdalás, nem tudom.. én fát sípcsonttal nem bírok, kell találni valami köztes dolgot ami nem kimondottan kur.va kemény, de szilárd. kell találni egy banán fát..

vagy valamit rátekerni a fára, még ez mehet. de nem tudom te mit rugdostál.

lehet egyébként rögtön is rugdosni, ha van lelki erőd hétről hétre, hónapokon át csinálni akkor szépen lesz eredménye, csak ez nem megy gyorsan.

ha meg nagyon precízen akarod csinálni, akkor olvass utána jobban, én nem idegelem ki a csontjaim, csak erősítem őket, úgy hogy nem kimondottan ez a szakterületem. vannak olyan dolgok amiket ezzel kapcsolatban nem tudok leírni neked.

2011. dec. 1. 19:39
 9/18 A kérdező kommentje:
Na igen erre voltam kiváncsi! Hát én egy vastag gerendát rugdostam,meg vékonyabb fabottal kopogtattam!!! Hát lelkierö az meg van ,,most se a fájdalommal volt a baj csak kicsit paráztam hogy ilyen lett nem e lesz belöle valami komolyabb probléma!!! de hát most majd pihentetem ,,és szépen fokozatosan!!! kösz a tanácsot !!! :)
2011. dec. 1. 19:53
 10/18 anonim ***** válasza:

szívesen. elfelejtettem írni, hogy a dagadás az különösebben nem probléma. amikor az ember már direkt kárt tesz magában, akkor ez a legkisebb. gyakorlatilag mutatja, hogy sikeres edzés volt. majd lelohad.

HA, csonthártyagyulladásod lesz valamikor csontkeményítés közben, akkor nem fogsz tudni lábra állni fájdalom nélkül, és lassabban fog rendbe jönni. akkor vagy orvos, vagy extrém óvatos pihentetés! az nem vicces. csak egy jó tanács, de csak nem lesz ilyen.

2011. dec. 1. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!