Magyarországon azok szurkolnak a Real Madridnak, akik Habsburg pártiak, a Barcának pedig a 48-asok?
Figyelt kérdés
okt. 27. 09:36
1/5 anonim válasza:
Nem.
Szerintem senki sem gondol ilyenekre ezzel kapcsolatban, mindenki a szimpatikusabb csapatnak drukkol.
Én személyesen mindkettőnek, vagyis az izgalmas és szép játéknak.
2/5 anonim válasza:
Én nem ezért, pont nem érdekel a történelem...
3/5 A kérdező kommentje:
Mi alapján szimpatikus egy csapat, ha nem az alapján hogy mi a történelme, identitása, ideológiája. A Real Madrid a királyi csapat, a rendszer csapata. Egy ember, aki a szabadságot szereti, és a népek önrendelkezését támogatja nem szurkolhat a Realnak. Ezeknek a kluboknak történelmük, mitoszaik vannak. A Barcelona az elnyomott katalán népet testesíti meg. Azt, hogy milyen egy rezsim alatt élni, és a szabadságvágyért harcolni.
okt. 27. 11:15
4/5 MDaniel98 válasza:
A spanyol politikai szembenállást nem kell kivetíteni a magyarországi viszonyokra.
5/5 anonim válasza:
Szerintem sok magyarnak az a kötődési pont a Realhoz, hogy ott játszott Puskás, miután elhagyta az országot.
De egyébként én a kérdező által felvázolt okok miatt szurkolok a Celticnek a Rangersszel szemben (vagy legalábbis szurkolnék, ha követném a focit).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!