Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Milyen lenne az ideális NB1?

Milyen lenne az ideális NB1?

Figyelt kérdés

Két kérdés van:

Az első a bajnokság létszámára vonatkozik, hány fős lenne az ideális, erre lehet szavazni is.

A második, hogy kik lennének a résztvevők, sok embert, köztük engem is, zavarnak a kisvárosok csapatai (Kisvárda, Paks, Mezőkövesd, Felcsút), szóval pédldául én helyettük nagyvárosok csapatait raknám be, de kíváncsi vagyok, hogy mások mit gondolnak. Válaszba leírom az én ideális ligámat is.

2023. ápr. 28. 16:32
A kérdező szavazást indított:
8 fős
10 fős
12 fős (mint jelenleg)
14 fős
16 fős
18 fős
20 fős
17 szavazat
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Szerintem a 16 fő lenne ideális, valahogy így:

-Ferencvárosi TC

-Újpest FC

-Budapest Honvéd FC

-MTK Budapest FC

-Vasas FC

-Debreceni VSC

-Diósgyőri VTK

-Mol Fehérvár FC

-ETO FC Győr

-Pécsi MFC

-Szombathelyi Haladás

-Szeged-Csanád GA

-ETO FC

-Kecskeméti TE

-Nyíregyháza Spartacus

-Zalaegerszegi TE

2023. ápr. 28. 16:34
 2/17 A kérdező kommentje:
Elnézést, véletlenül 2 Győr is lett, a második helyett inkább Békéscsaba Előre.
2023. ápr. 28. 16:36
 3/17 anonim válasza:
100%
12 fő szerintem ideális, persze örülnék ha falusi csapatok szép lassan kiesnének. 2*11 forduló, utánna felső és alsó ház. Utolsó kettő kiesne, a 10.helyezett osztályozót játszana az nb2 harmadik helyezetjével, így szerintem az utolsó fordulóig téttel bíró meccsek lennének.A mostani 3*11 meccs teljesen nonszensz, sehol máshol nincs ez, szóval ebből a szempontból viszont százszor inkább egy 16 csapatos NB1.
2023. ápr. 28. 16:37
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Az európai bajnokságok hagyományosan nem beszavazós alapon működnek, senki nem tiltja meg, hogy pl Nyíregyházán, Békéscsabán Nb1-es csapatot építsenek, de az ottani sportvezetők munkájának eredménye, hogy az NB3-hoz közelítenek, nem az NB1-hez.

Mindig is voltak kis csapatok az NB1-ben, a másik oldalról meg mindig problémáztak azon, is hogy jó-e az, hogy a mezőny fele fővárosi csapatokból áll.

Alapvető téveszme az "ideális" mezőny rajzolgatása a szurkolók részéről, ha a megyeszékhelyek csapatai az NB2-ben is gyengék, ott a helyük, senki nem tiltotta meg, hogy feljussanak.

Kisvárdán hogy lett NB1-es csapat?

Révész Nyíregyházán tevékenykedett, ami nem tetszett ott mindenkinek, és lényegében Révész lett a belső csatározások vesztese, távozott a klubtól, és elment az akkor még teljesen jelentéktelen Kisvárdához.

Ezzel semmi gond, de a nyíregyházi vezetés előtt is ott volt a lehetőség, hogy összerakjanak egy akár NB1-es csapatot, de képtelenek rá valamiért... miért is lenne nekik az NB1-ben a helyük?

Győr, Békéscsaba, Haladás, Pécs?

Harcolják ki, és akkor ott a helyük, addig nem.

2023. ápr. 28. 18:58
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is pont ilyen jellegű kérdés kiírását terveztem és a résutvevőkön is sokat gondolkodtam.

Talán a Kaposvár meg a Tatabánya is beférne, mert ők hagyományosan NB1 résztvevők ellentétben a Szegeddel meg Kecskeméttel.

2023. ápr. 28. 19:05
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

#4-es.

Nem tudom mekkora szerepet játszik a politika abban, hogy a Mezőkövesd (Tállai András) meg Kisvárda (Seaszták Miklós) Nb1-essé váltak, azért ehhez kellett a pénz is, ami a politikusok miatt jöhetett, ezzel a két csapattal még nem is volna baj, na de a Felcsút!!!

Az MLSZ szerint is az lenne a jó, ha több néző lenne a meccseken, ezért szurkolok, azért hogy egy Pécs meg egy Győr stb NB1es legyen.

2023. ápr. 28. 20:24
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

#6#

Ezt értem, én is el tudnék képzelni jobb csapatokat az NB1-ben, mint a Mezőkövesd, Kisvárda, a Felcsútról nem is szólva, de ha Győrben, Pécsen, Nyíregyházán, Békéscsabán (stb) nem tesznek azért, hogy NB1-es csapatuk legyen, akkor nem lesz.

Amikor a magyar futball még az elithez tartozott, az NB1 14 csapatból állt, és 1966-ban emelték fel a létszámot 16-ra, onnantól viszont néhány évente folyamatosan variálták, növelték csökkentették, de mindig is voltak "kicsik" , a fővárosi "nagyok" árnyékában, és 1945 óta ott van a politikai támogatás bizonyos klubok mögött, ami nem azt jelenti, hogy az jó, viszont nem újkeletű, és az a baj, hogy még mindig a politikától is függ a focink, nem piaci alapon működik.

Valamikor voltak a bányász, és a kohász csapatok, Dorog, Komló, Tatabánya, Ózd, Salgótarján, Dunaújváros - a bányákkal, üzemekkel meghalt a futball is azokon a településeken, de az vajon jó volt, hogy bánya, vasüzem nélküli településeknek akkoriban NB1-be kerülni, szinte lehetetlen küldetés volt.

Később voltak olyan NB1-es csapatok, mint a Siófok, Stadler, Gázszer, Tiszakécske - azok már valóban kis települések csapatai voltak, de kiharcolták az NB1-et... aztán volt, amelyik véglegesen bele is bukott a nagy kalandba.

2023. ápr. 28. 21:59
 8/17 anonim válasza:
100%

Én igy képzelném el a 16 csapatos MB1-et.

Ferencvárosi TC

Budapest Honvéd FC

Újpest FC

MTK Budapest FC

Vasas FC

Debreceni VSC

Diósgyőri VTK

Mol Fehérvár FC

ETO FC Győr

Szombathelyi Haladás

Pécsi MFC

Szeged-Csanád GA

ETO FC

Kecskeméti TE

Zalaegerszegi TE

Kaposvári Rákóczi

2023. ápr. 28. 22:39
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

#8-as!

Nekem személy szerint nem hiányzik a Szeged az NB1-ből, hiába nagyváros, nem is tudom hány évet volt ott elsőosztályú csapat, viszont a kézilabdában pedig nagyon menők. Veszprémi foci sem igen hiányzik, mivel nekem Veszprém is inkább kézilabdaváros. Mindkét városban vannak igen komoly csarnokok.

#6-os.

"ha Győrben, Pécsen, Nyíregyházán, Békéscsabán (stb) nem tesznek azért, hogy NB1-es csapatuk legyen"

Ebben tejesen igazad van.

Egyébként a Vác vagy Dunaújváros volt a legkisebb város, ami nyert bajnoki címet első osztályban.

Szívesen látnék hagyományos régiós rangadókat:

Szombathelyi Haladaás - ZTE

DVTK - Nyíregyháza Spartacus

Több nem jut eszembe most.

2023. ápr. 28. 23:07
 10/17 anonim ***** válasza:
89%

Senkinek sem tilos feljutni.

Nyilván nem a legszimpatikusabb, hogy egy nb1-ben sok a falusi csapat. De régebben meg azon ment a hiszti, hogy a csapatok fele fővárosi, és a kisebb településeknek esélye sincs feljutni stb.

Parttalan az egész. Mondjuk amíg a Fradin kívül 0% esélye van akárkinek akárhova bejutni ősszel, addig igazából felesleges is azon rugózni, hogy hány fős legyen a bajnokság.

2023. ápr. 29. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!