Röplabda edzésterv!?
Sziasztok.
Új vagyok itt a közösségben.
A regisztráció után fél óráig nem tudtam kérdezni,így olvasgattam a kérdéseket/válaszokat.
Elég jól megismerkedtem az oldal működésével.
Én kiskorom óta sportolni szoktam,de ez mellett nagy mértékben a mocskos számítógépes játékok előtt ültem.
De végre 17 évesen megjött az eszem és nem kockulok többet. Eddig alapiskolában kezdődött a röplabdai úgymond "pályafutásom"(ami elég erős kifejezés) és csak kicsit foglalkoztak velünk. Ma már középiskolás 2.-os vagyok és itt már járunk versenyekre. Tegnapelőtt a verseny után a tanár megdicsért hogy jó vagyok,de azért éreztem hogy kicsit félősen mondta.
Ilyenkor eldöntöttem hogy abbahagyom a kockulást a gép előtt és elkezdek keményebben röpizni. Hát itt a fő kérdésem,hogy közületek van-e olyan aki komolyabban is röplabdázik-e;az adhatna néhány tanácsot,hogy hogy is tudnám még jobban edzeni magamat.
Köszi szépen hogy elolvastáto kis regényemet,több ilyen nem lesz.
Sziasztok.
Végy egy röplabdát és kezd a kosárérintésekkel. Ha 100-at megtudsz csinálni, az már elég jó. Majd kérj meg valakit, hogy segítsen a leütéseket gyakorolni és aztán gyakorold a szervákat.
Bár nem vagyok kiváló röpiző, hanem inkább focista, de valamennyire ehhez is értek.
Vagyis ujjak közt adogassam fel a fejem fölé... így gondolod?
Hát ebből szerintem gond nélkül menne a 100.
A következő gond már ott van,hogy nincs partnerem.. :(
És még olvasgattam,hogy milyen izmokat mozgat meg a röpi,meghogy milyen izmokra kell kicsit gyúrni a jó röpihez..
Ezt egy másik kérdésnél olvastam.Az ilyen kis tornászásra/edzsére is van valami jó ötleted? :)
Köszi a választ
Ahamm...
Köszi szépen az ötleteket.
A tanárom még mondott olyat,hogy aki nagyon jól röpizik,az szinkronban van a labdával,vagyis érzi a labdát!
Azt hogy tudnám megállapítani hogy én is érzem-e a labdát? :|
nekem midnig azt mondogatta az edző hogy a
"jó játékos vonzza a labda"
mert 10 nyitásból 9 felém jött. és én fogadtam szinte mindig nyitást. lehet hülyeséget mondtam de érdemes kipróbálnod ha ennyire foglalkoztat^^
Az hogy szinkromban vagy a labdával azt jelenti h ,eggyütt élsz a játékkal. Pl.:ha ütsz akk jól eltalálod a ritmust a felugráshoz minnél erősebbet üss.Blokknál úgy ugrasz fel ahogy jön a labda v az ütő játékos ahogy ugrik fel hogy amikor áteszi a labdát a elgmagasabb ponton legyél.
17/f röplabdázom
10-16 23:17-es kommentelőnek annyit, hogy ez amatőr nyitónál igaz lehet, de akinek van sütnivalója, az nem nyit a legjobbra. :)
A kérdezőnek: falazz sokat (tudod, feldobod a labdát pattintásból falra ütöd, majd a viszajövő labdát ugyanúgy).
Üss falra úgy mintha nyitás lenne és fogadd is.
De a legfontosabb, hogy járj minél több edzésre. :) Nem véletlenül vannak. :)
Mielőtt elkezdesz vadul gyakorolni egy mozdulatot (pl. kosárérintés), előbb kérj meg egy hozzáértőt, hogy tanítson meg rá!
Ha nem a megfelelő mozdulatot gyakorlod, lehet, hogy többet ártasz, mert később nehezebb lesz kijavítani a rosszul berögzült mozdulatot. Saját tapasztalat... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!