Miért hívják a labdarúgást másképpen a focinak?
Figyelt kérdés
2022. márc. 3. 22:03
1/8 anonim válasza:
Angolul football, ezt mondják magyarosan és rövidítve focinak. Legalábbis én ezt a logikát találtam.
2/8 A kérdező kommentje:
És miért éppen az angol szót vették alapul?
2022. márc. 3. 22:34
3/8 anonim válasza:
Azért, mert amikor Magyarországon elkezdett elterjedni, akkor még nem volt magyar megnevezése. Ezért adtak neki szép, érthető magyar nevet, amiből az egyszeri Jóska bácsi is érti, miről van szó: labdarúgás, tudod, amikor rúgják a labdát. Ugyanígy lett a box ökölvívás.
4/8 anonim válasza:
Mert Brit eredetű játék. Vagyis hasonlót játszottak már máshol is az ókorban is a világ minden táján, de a britek standardizálták, írták le a szabályokat, stb. Tehát tulajdonképpen tőlük ered a jelenlegi formájában.
5/8 anonim válasza:
Ja, én még hallottam öreget "korner"-nek mondani a szögletet.
6/8 anonim válasza:
Meg a gól helyett sem azt kiabáljuk, hogy KAAPUUUU! :)
7/8 A kérdező kommentje:
Pedig ha tőlünk terjedt volna el, akkor lehetne a labdarúgás után laci a neve. A lacimeccsen ennénk lacipecsenyét.
2022. márc. 4. 22:02
8/8 Sanker válasza:
Az elnevezések közül nekem a kapufa tetszik. :) Régen tényleg fából készült, aztán megmaradt az elnevezés. Jobb is így, elég hülyén hangzana a kapuvas. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!