Foci EB-n miért nincs defibrillátor a stadionokban?
Tegnap annál a szörnyű esetnél ledöbbentem hogy mikor újra kellett éleszteni szegény játékost, kézzel kezdték el nyomkodni a mellkasát, látszott jól.
Én úgy tudtam hogy már ilyen megye kettes meccseken is lenni kell defibrillátornak, mentőautónak. Egy Európa-bajnokságon, top szintű stadionban meg nincs egyik se? Komolyan? Óriási mázli hogy sikerült megmenteni és stabilizálni szegény srácot, de ennyi erővel meg is halhatott volna, nem is értem hogy nem tudtak beküldeni hozzá egy mentőautót defibrillátorral... Döbbenetes, mi állhat emögött hogy ilyen hanyagul szerveznek meg egy ekkora eseményt?
Egyrészt van defibrillátor, másrészt attól, hogy van defibrillátor, attól a mellkaspumpma az újraélesztés része. Ez nem egy film, hogy hozzák a defibrillátort, ráteszik, aztán mehet útjára. Ezzel az eszközzel nem újraélesztik az embert, hanem kvázi ezzel állítják meg a szívnek a rendellenes működését.
Nekünk gimiben ez bioszórán is volt, jogosítványhoz is kötelező ismeret. Sajnálom, hogy ezt sokan nem tudják.
Plusz ha megnézed Eriksen esetében használtak defibrillátort is! De ezt már csak mellékesen jelzem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!