Nem sajnáljátok egy kicsit Izlandot?
Igazság szerint a győzelem pillanatában én sem sajnáltam őket mert akkor hirtelen bele se gondoltam ez mit jelent. De olvasva ezt a cikket, rájöttem, hogy szinte majdnemhogy eltüntettük ezzel a győzelemmel az Izlandiakat a futball térképről. Az egész keretük el van öregedve és mint itt is írják sokan ki fognak lépni a keretből, a szövetségi kapitánynak pedig távoznia kell. Szinte teljesen tönkre tettük az izlandi focit.
Nyilván megmarad ugyanúgy a válogatott, de egy 350 ezres lakosú országban nehéz lesz őket érdemben pótolni. Valószínűleg beválogatnak majd néhány amatőr focistát aztán belőlük próbálnak majd várat kovácsolni ami soha nem lesz már a régi.
És ez az ami elszomorít, hogy hiába arattunk nagyot ezzel a győzelemmel, egyben elpusztítottunk egy nemzetet amelybe hatalmas munka és siker volt.
Nyilván örülök a magyar győzelemnek de nem sajnáltam volna az Izlandiaktól az EB részvételt. Nekünk van folyamatosan utánpótlás illetve fiatal, fejlődő nemzet vagyunk, de nekik valószínűleg most hosszú évtizedekig ez volt az utolsó esélyük.
Ti, hogy vagytok ezzel?
De. Bár inkább azt a tízest, amit 0:1-nél rájuk tettem. Az 1,86-os odds csábító volt, úgy voltam vele, hogy ezek után szétkontráznak minket. Sajnos nem jött részükről a második, mindent eldöntő gól.
Utoljára az Egervári Sanyi bácsi vezette válogatottunkért tudtam lelkesedni, szurkolni. A svéd verés itthon, a last minute gól Finnországban, törökök legyőzése, stb.
Hát ilyen a versenysport, valaki győz, valaki veszít.
Nem a győztes dolga azon aggódni meg rágódni, hogy a vesztes a vereséget fel tudja-e dolgozni...
#6 Persze, nyilván nekünk ilyen jól megy...
Sőt lefizettük tavaly a görögöket is, aztán idén a horvátokat is, a Walesieket is, akkor ott vannak a törökök, a szerbek. De várjál mert 2015-ben is lefizettük kétszer is a norvégokat, hogy mi kijussunk az eb-re, aztán az egész eb csoportkört lefizettük Ausztriától kezdve a Portugálokig, hogy ott lehessünk a nyolcaddöntőbe. Aztán a belgákra már elfogyott a pénz. Már csak éppen a bírót nem fizettük le.
Lehet, hogy országunkba nagyobb hangsúlyt fektetnek a fociba mint kellene de azért gondolkodj már egy kicsit. Dollármilliárdok kellenének csak egyetlen tétmérkőzés megvásárlásához is, az egész államban nincs annyi lóvé amennyivel végig bundázhattuk volna az egész idei idényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!