Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Agyváltó kiszerelése?

Agyváltó kiszerelése?

Figyelt kérdés
vettem egy biciklit, olyat, amit már használtam, mert családban van ugyanilyen, de rábeszéltek, hogy agyváltósat vegyek. Most hogy megvettem es használom, rájöttem, hogy sokkal nehezebb tekerni. Ami ugyanilyen, de valto nelkuli az meg pont jó. Ki lehet utólag szerelni, hogy olyan legyen, mint a másik?
2019. júl. 13. 12:38
 1/9 Alex Fly ***** válasza:

Bármikor kicserélheted a kereket.

Vagy átfűzheted az agyat.

Vagy megnézed mitől olyan nehéz tekerni és megoldod a problémát.

Attól függően, mennyire értesz hozzá.

Vagy mindezt rábízhatod a szervizre.

2019. júl. 13. 13:04
 2/9 A kérdező kommentje:

Semennyire nsm értek hozza sajnos. Akkor csak úgy lehet kiszedni, ha új kereket raknék rá?

Nem tudom miért nehéz tekerni, 3 sebességes, az első az majdnem olyan, de nagyon sokat kell tekerni hozza, a 2-es meg meg nehezebb. De amin nem volt váltó, az pont a kettő között volt és az volt a pont jó :(

2019. júl. 13. 14:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Akkor csak le kell cserélned valmelyik lánckereket, így tudod módosítani az áttételeket. Előre tegyél kisebbet, vagy hátra nagyobbat.
2019. júl. 13. 15:17
 4/9 A kérdező kommentje:
és ezt bármilyen váltóban ki lehet cserélni? Ez egy nem túl drága nexus agyváltó
2019. júl. 13. 16:19
 5/9 anonim ***** válasza:

1000 Ft alatt kapsz hátsó lánckerekeket hozzá:

[link]

A láncfeszítést/hosszat természetes hozzá kell igazítani a csere után.

2019. júl. 13. 16:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez a lánckerék a váltó része, vagy az az 1 fogaskerék, amin fut a lánc?
2019. júl. 14. 12:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem nagyon értem a kérdésed. Cserélhető, mint bármilyen más agyon a lánckerék. És nyilvánvalóan ezen fut a lánc.
2019. júl. 14. 12:28
 8/9 A kérdező kommentje:

összehasonlítottam azzal, amit könnyű tekerni, a hátsó fogaskerék azon 22 fogas, az enyém 20 (kép lent). Ez számít? Elviszem majd szervízbe, de délek, hogy nem tudják majd olyanra csinálni, mint az, amelyiken nem.volt váltó. Most mentem vele hoszabb távot, úgyis, hogy 1-esre kapcsoltam, könnyebb körbetekerni, hogy haladjak kell vsgy 10x is, viszont meg azzal is nehezebb egyszeruen meghajtani a biciklit.

[link]

2019. júl. 15. 21:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Nincs értelme önmagában a hátsó fogaskerekeket összehasonlítani, mert az első is számít. Pl ha elöl 38 fogas és hátul 19 fogas, akkor egy tekeréssel pont kétszer fordul körbe a hátsó kerék. Ha pedig elöl 36-os van, hátul 24-es, akkor másfélszer fordul a kerék, tehát könnyebb tekerni.

Amúgy a Nexus3 elvileg 2-es fokozatban nem módosít az áttételezésen, tehát ha kicseréled a fogaskerekeket ugyanolyan arányúra az új biciklin, mint amilyen a régin volt, akkor 2-esben nagyjából* ugyanolyan könnyű kell hogy legyen tekerni mint a régit (feltéve hogy műszakilag hibátlan állapotú).

*azért nagyjából, mert az agyváltó plusz súly a keréken, ami nyilván egy minimális nehezítés, meg lehetnek egyéb különségek is

2019. júl. 18. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!