Decathlonos, hervises (saját márkájú) kerékpárok milyen minőségűek?
Mennyit és milyen gyakran mennél földúton, és milyen földúton?
Mert ha kéthavonta egyszer kitévedsz teljesen sík földútra, ahol komótosan tekersz a családdal, arra egy trekking (de akár még egy városi) is megfelel a Cross/MTB helyett.
Amúgy a kettő közül aszfalton a Riverside a jobb választás szerintem, sokkal könnyebben és tempósabban fogsz tudni vele haladni. Terepen meg inkább a Kilimanjaro.
Ha főként aszfalton használnád a biciklit, akkor ezeknek gyorsan el fog kopni a gumiköpenye, és azt majd cserélned kell. (Nekem a kizárólag aszfalton használt Riverside 500-on megközelítőleg 1 500 km után kellett gumiköpenyt cserélnem)
A Riverside 500 mechanikus tárcsafékkel rendelkezik, amit elég gyakran kell majd utánállítani a Bowden nyúlása miatt. (Városi használat mellett nekem kb. 200-250 km-enként jutottam el oda, hogy már alig fogta meg a fék.)
Viszont a tárcsa megfogja a biciklit, ha küllő közepéig érű hóban mész télen, míg a V féknél már esőben is gyengülni fog a fékhatás.
A Riverside 1x9-es váltójú, ami sokkal kényelmesebb, mint a 3x8, viszont a lánc hosszabb életű lehet az utóbbinál, mert
-A 8 sebességes lánc vastagabb
-Ha próbálsz nem keresztbe váltani, akkor egyenesebben fut a lánc, mint az 1x9-esnél.
#3 vagyok
Ami még a tapasztalatom:
-Mindkettőnek nagyon alacsony a váza, így a váztáska+kulacstartó kombóval problémák lesznek.
-Gondold végig, hogy milyen kiegészítőket (pl.: sárvédő, kitámasztó, lámpák stb.) akarsz venni, mert ezeknél sokszor futhatsz kompatibilitási problémáva.
--A Riverside 500-on pl. a hátsó támvilla szöge nagyon közel áll a vízszinteshez, így
-a Decathlonban kapható leghosszabb sárvédő sem véd semmit rajta, kizárólag pálcás sárvédővel tudsz bármi szintű sárvédelmet elérni.
--A hátsó támvillára illeszthető lámpákkal/prizmákkal sem kompatibilis.
Ahhoz nem elég jók, hogy érdemes legyen pénzt adni értük.
Ráadásul macerásabb a szervizeltetésük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!