Jók a Decathlonos biciklik?
Sziasztok!
20 éves lány vagyok, biciklit szeretnék venni magamnak. Főleg kerékpárúton használnám, nyaranta Balcsit körbetekerni, ilyesmi :D Szóval a fő profilja, a mindennapokban a városi használat lenne, plusz kisebb kirándulások barátokkal. Fiú vázas bicót szeretnék, mert szerintem azok szépek csak, és viszonylag vékony gumit, de azért nem annyira mint az országúti kerékpárok. Új biciklit szeretnék elsősorban, és a Decathlonos BTWIN-eken gondolkodom, ezekről mi a véleményetek? Tudtok mást ajánlani? Illetve szerintetek kb milyen árral kalkuláljak?
Köszi előre is! :)
A BTWIN a Decathlon saját kerékpár (és minden, ami kerékpáros kiegészítő) márkája, így elég tág fogalom. Olyan, mintha autómárkát említenél, konkrét típus nélkül.
Nekem elsősorban a BTWIN mtb-k közül van néhányról talasztalatom, így objektívebb vélenényem is. Semmilyen érdekem nem fűződik hozzá, de nem szoktam senkinek ajánlani, hogy decathlonos mtb-t vegyen.
A felhasználás célját tekintve neked az országúti trekking tűnik jó választásnak, vagy esetleg egy city kerékpár. De hogy ezekből a decathlonos márka hovy teljesít, azt bem tudom. Én fenntartásokkal kezelném. Ha azt mondtad volna, hogy csak napi 10-20 km távomra használnád, majdbem vármelyikre rámondanám, hogy oké, de Balcsi körre nem biztos, hogy elindulnék.
A decathlonos bringák egyik legfőbb gyengéje a forgóalkatrészek.
Volt egy régi bicajom, kerekparuzletben vettuk, de kb 12 éves lehettem mikor kaptam. Eddig azt nyuztam mindig, de tavaly a 2 Balcsi kor mar sok volt neki, nagyon rossz hangja lett :D
Az mtb az aminek ilyen vastagabb kerekei vannak, igaz? :)
Túra- vagy cross trekking kéne neked. Ez az arany középút, és elég kényelmes is a hosszabb túrákhoz. Sajnos nem olcsók, én 200ezer körül nézelődnék az "olcsóbb" márkák közt: Kellys, CTM, stb. Esetleg ha van hozzá értő ismerős, használtan már a feléért ki lehet fogni komoly bringákat, de át kell nézni!
Egyébként ha más baja nincs a régi bringádnak, akkor csak karban kéne tartani, és nem lenne rossz hangja. A bringákat időnként illik szétszedni, újrazsírozni, láncot rendszeresen takarítani és olajozni, stb. A kopó alkatrészeket időnként cserélni kell (lánc, lánckeréksor, fékek, csapágyak, stb.).
btwin-t ne vegyél, meg semmilyen áruházi márkát se, és ilyen magyar hulladékokat se mint a koliken, neuser, hauser, vagy a kínai merida
amit érdemes és olcsó (ár érték arányban)
scott
haibike
capriolo (alapvetően szerb de fillérekért ad jó minőséget)
ha sok pénzed van akkor giant, ghost, gt, cannondale, trek, pinarello (ez névben is illene hozzád), cube, lapierre, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!