Mi a szerepe a nyelves alátétnek?
Figyelt kérdés
Új villát kellett vennem, de mivel utángyártott, nincs rajta a horony a nyelves alátét nyelvének. Ezt levághatom?2019. febr. 7. 18:48
1/3 anonim válasza:
Szeintem le. Vagy csak hajlitsd el, hogy elférjen.
A nyelvnek elvileg azt kellene megakadályozni nehogy kilazuljon a cucc.
Rendszeresen figyelj rá és ha lazul, akkor húzz utána.
2/3 tothp válasza:
A nyelv nem a kilazulás ellen véd, hanem a kerék kiesése ellen, ha mégis kilazult. Én kicserélném egy simára vagdosás helyett.
3/3 Wadmalac válasza:
A mai villák 99 százaléka ilyen biztosító furat nélküli, ez egy muzeális megoldás kerékkiesés ellen.
Szerintem ne vagdalj alátétet, tegyél másikat.
Lehetőleg ilyet, hogy azért fogjon is valamit:
Az alátét átfordítását kifele álló fülre nem javaslom, mert az alátét másik oldala sima, attól tényleg könnyebben kieshet a kerék.
Az újabb villákon szokott lenni egy süllyesztés a papucson, vagy kis kiálló perem a villapapucs alján, hogy megfogja a kiesni szándékozó kereket, de nem feltétlenül van ilyen.
A kerékcsavart meg kell húzni és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!