Hogyan kell használni a bal váltót a biciklim? Honnan tudom, h jól be van állítva a váltóm?
Nebaz. már? Ez most komoly?
A bal váltóval váltasz az első lánckerekeken. Az első lánckerék az a lánckerék, ami a jobb pedálkar (a jobb pedálon van a lábad-->a pedál egy nyúlvánnyal -pedálkar- csatlakozik magához a biciklihez(kell a csatlakozás, mert ha a levegőben van a pedál, azzal nem tudod hajtani a bicót...-_-). Na szóval ennek a pedálkarnak a végén vannak azok a fogaskerekek, amiket a lánc segítségével forgatsz. A forgatás következtében megindul a bicikli. De persze csak akkor, ha a kezed nincs a féken> Magyagyarországon általában a bal fék (kormányon való elhelyezkedés szerint) az első kereket fékezi le, a jobb fék pedig a hátsó kereket. Csak a további értelmetlen kérdésekkel való bombázást szeretném megelőzni.
A bal váltóval tudod irányítani azt az eszközt , ami a lánc áthelyezéséért felelős a különböző méretű fogaskerekeken. Ha kisebb fogaskerékre rakod a láncot, akkor könnyebb tekerni, de lassabban haladsz, ha nagyobbra, akkor nehezebb tekerni, d egyorsabban haladsz. Ez a hátsó lánckerekeken (racsnin) fordítottan arányos. További kérdések véglegesen kilőve.
22.56: Látom téged nagyon felkavar, ha valaki nem ugyanazon a területen jártas, ahol te is..
Én sem értek a bicókhoz, épp most ismerkedem velük, ezért nekem is hasznos lett volna ez a válasz, ha nem lett volna csak amiatt megbonyolítva, hogy tükröződjön belőle a szerző szándéka szerinti lenéző hangnem a kérdező iránt.
Most van folyamatban a biciklivásálás, és mivel nincs bicóm, és csak most ismekedem velük.. mindezidáig nem találkoztam olyan cangával, amin mindkét oldalon van váltó, a héten figyeltem fel először a "jelenségre". Ezek szerint azok különféle kombinációi eredményezik a különféle sebességeket, és ennek ha jól értelmezem, az a célja, hogy soksebességes legyen a bicó, ne csak 3 hanem mondjuk 18.. Az továbbra sem világos, miért kell ennyi féle. Mármint biztosan van funkciója, de nem tudom, mi lehet. Pusztán azért, hogy a különféle szögű lejtőkön sokféle sebesség közül válogathasson a biciklis, vagy esetleg egyéb terepviszony-tényezők miatt (pl. aszfalt vagy hepehupás földút), vagy mi? Valaki empatikus ha válaszolna.. Bocsánat, hogy nem új kérdés, de ez úgyis az eredeti kérdéshez kapcsolódik, meg most akarok kiírni újat.
nekem pl láncfeszitö van rajta és azis egy megoldás
nekem jol bevált jobban mint a váltó merta váltó az nagyon könnyen elromlik és ha nem tudod megcsinálni magad akkor viszed a szervizbe és ha sűrűn kell vinni és abbol már láncfeszitöt vennél és az nem romlik el
..nem tud elromlani egyszer beállitod és annyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!