A kazettás lánckeréksorban lehet cserélni 1-2 fogaskereket az egész lánckeréksor cseréje nélkül?
Attól függ milyen. 10-es Deorenál az alsó kettőt lehet, a többi egyben. SLX-nél felső 3 van egyben, aztán a következő 5, a többi külön. XT-nél talán 3-3-1-1-1-1. Sunrace is eléggé szétszedi, a gagyibbakat is, kb úgy mint a Shimano az XT-t.
7-8-9 sebességesekben annyira nem vagyok otthon, de ha nem az alsó kettő az, akkor én elengedném. Főleg úgy, hogy kevesebb sebességnél nem egy vészes összeg az egész sor.
És ne felejtsük el a másik szopót, mégpedig hogy hol vásárolsz hozzá való fogaskerekeket.. Engedd el az egészet.
Máskor pedig nézd azt a nyüves láncnyúlást, ha már a kisebbik jelzésig behuppan (vagy előtte) kicseréled párezerért a láncot, nem fogja felzabálni neked a kazettát - legalábbis jóval lassabban..
Lehet ha agyon akarod,de valóban szakembör kell hozzá.
Izgis lesz amikor párositod a kopott láncot a 2vadiúj fogaskerkkel.
"ha már a kisebbik jelzésig behuppan"
Ez alatt a 75%-os jelzést érted?
Csináltam én is anno ilyen legózást, de akkor oda kell figyelni az egyes lánckerekek betűjelzéseire, hogy működő sort tegyél össze. Ha az átdobó süllyesztések nem futnak folyamatos spirálban a soron, akkor a kakukktojás lánckerekeken akadni fog a váltás.
A csavarral összerakott, bontható sorok kimentek a divatból.
Most már csak úgy tudsz bontani, hogy lefúrod a szegecseket. Ott, ahol a szabadonfutó kazettatestje a hosszbordáival tartja a fogaskerekeket, ott most sem gond, de ezzel mit csinálsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!