Országúti kerékpárra keresek olyan nyerget, ami egész hosszú távokra (akár egy huzamban 80-100 kilométer is) alkalmas, és persze kényelmes amellett, hogy nem töri ki az ülőkémet. Tudtok ilyeneket ajánlani?
Akkor Brooks...
A nyergek Rolls Royce-a.
Mondjuk ehy B17
Akármilyen hihetetlen, nekem a Kínából rendelt karbon TIME nyereg vált be, nulla párnázással, kemény, de tökéletes forma. Se fájdalom ,se zacsizsibbadás.
Egyetlen hátrányt látok rajta, ha bukásnál ezt az éles peremet az orrán a hátadba kapod, leszúr, mint egy nindzsa.
"Nagyon bizarrnak tartom, hogy párnázás nélküli nyereg lehet kényelmes"
Én sem bíztam benne, csak tűrhető árban volt, gondoltam kipróbálom, már csak súlycsökkentés miatt is.
Az a helyzet, hogy ha a forma passzol, a párnázás csak ront, egyenetlen benyomódása miatt kiszámíthatatlan, hol lesz kemény és hol puha, olyan dolgokat is elnyom, amihez egy kemény nyereg hozzá sem ér.
Volt egy elvileg ergonómikus, középen lyukas, de vastagon párnázott nyergem, a forgóim alatt égő fájdalmat produkált már 30 km után. Tény, hogy nem nyomta zsibbadósra a zacsit, de a combizmaimat igen.
Ez a karbon izé meg semmit nem nyom.
Persze a betétes bringás nadrág nem árt, de hát országútin az alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!