Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nem vagyok járatos bicikli-öss...

Nem vagyok járatos bicikli-összeszerelés témakörben, ezért egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy régi csepel bicóm, amit egész szépen felújítottam, új hajtás, fényezés, cockpit cuccok. ?

Figyelt kérdés
Úgy döntöttem, hogy megérdemel egy új kerékszettet a drága. Van viszont egy full új shimano 6 sebességes, menetes racsnim. A kérdésem az lenne, hogy felmegy-e olyan agyra, amiről azt olvasom a gyártó oldalán hogy 9-10 sebességes fogaskerekhez? Remélem érthető voltam, Peace!

2017. ápr. 18. 23:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem.

Már ha értem a mit irtál :)

A 9-10sebességes agyak nem menetesek,és a fogaskerkek sem (ha azt érted racsni alatt)

2017. ápr. 18. 23:35
 2/6 A kérdező kommentje:
Ja tudom már...:D Csak elfelejtettem, Ilyen agyakra már csak kazettás megy rá. Igen, azt értettem.:D Nem tudom mi a baj a szóval.:D
2017. ápr. 18. 23:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Na közben megnéztem, kazettás fogaskoszorúról van szó. A kérdés már csak az, hogy felmegy-e az enyém olyan agyra, amihez azt írják hogy 8-9-10 sebességeshez való (az enyém csak 6).
2017. ápr. 18. 23:51
 4/6 Wadmalac ***** válasza:

Most akkor neked kazettás fogaskoszorúd van a polcon, vagy menetes?

Mert ha kazettás, akkor az NEM 6 sebességes. Inkább 7, amiről szépen el lett hagyva a külön felrakós utolsó lánckerék.

Azt fel lehet tenni a kazettás agyas 8-9 gangos kerékre, de a szabadonfutót le kell cserélni az agyon, a 6 és 7 gangos szabadonfutó rövidebb és azt hiszem, a szabadonfutó bordaosztásában is van eltérés, hogy ne menjen rá.

A legjobb lenne, ha feldobnál fotókat arról a meglévő sorról.

Ha az egy menetes racsni, természetesen nem lehet feltenni.

2017. ápr. 19. 07:34
 5/6 kiitos ***** válasza:
Próbáld rá , ha a bordák passzolnak akkor csak ki kell hézagolni a megfelelő méretű gyűrűkkel hogy a zárócsavar jól összeszoríthassa.
2017. ápr. 19. 19:34
 6/6 anonim ***** válasza:
a 6os lehet ug-s kazettás is, rámegy a mostani rotorokra, de ki kell hézagolni, plussz az utolsó fogast (ami menetes) egy bordás zárófogasra (célszerű minnél nagyobbat pl 13-14t, ritkább, de nem lehetetlen beszerezni) kicserélni......inkább a gondod a villasaru távval lesz régi csepelek még nem 130as papuccsal voltak, és valszeg nem is 622es felnivel...
2017. ápr. 19. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!