Mechanikus tárcsafékről váltanék hidraulikusra. Mire figyeljek felszereléskor?
Én amikor egy kisebb bp-i szervizben megkérdeztem mennyibe kerülne cserélni, azt mondta, hogy nem foglalkozik ilyennel mert túl macerás. Máshol olcsón (talán 3000Ft-ért) megcsinálták. És ők is szenvedtek vele több mint egy fél napot.
Szerintem ha nem értesz hozzá (márpedig ha a légtelenítést se tudod megcsinálni, akkor nem értesz és felszerelésed sincs hozzá), inkább bízd szakemberre.
Bónusz: nem tudom milyen kerékpárról van szó, mert ezt nem írtad, de új fékkart nem említettél, márpedig azt is cserélni kell országúti, fékváltókarnál.
Ha féktárcsa centerlock felfogatású, akkor ahhoz már speckó alkatrész is kell. Ha jelenleg fékváltókarok vannak, akkor új váltókar is kell, mert a hidraulikusnak lesz sajátja.
Sokan tudnánk írni erről A4-es oldalakat, de járj csak utána egyedül. Ha tudsz angolul, végtelen órányi anyag lesz youtubeon. Aztán majd ha tudod a dolgok 90%-át, akkor visszajöhetsz a maradék 10%ért, addig szerintem felesleges itt kérdezgetni. Ha nem látod magadban a potenciált, akkor inkább vidd el egy szerelőhöz, aki megcsinálja. Utána szépen sorban megtanulhatod a dolgokat.
Amúgy nem egy nagy cucc, simán tanulható minimális érzékkel. Ha 1x megcsinálod a légtelenítést, akkor a következő már csak fél óra, viszont tényleg kell hozzá egy készlet. A fenntartása viszont egyáltalán nem vészes, hozzáállítja magát betétek kopásához, nagy ritkán ki kell légteleníteni, de ennyi.
B'TWIN 520-as biciklim van, gyárilag Hayes MX5 mechanikus tárcsafékek vannak rajta Hayes V6 tárcsákkal. Shimano M315-re szeretném cserélni a fékeket. Nem drága, kb 11 ezer egy szett (fékkar, féknyereg, fékcső). Ebben már gyárilag benne van az olaj, szóval mégsem kell légtelenítenem stb. Az lenne a kérdésem, hogy Hayes V6 féktárcsákhoz tudnám használni a gyári M315 szettet vagy kéne fékbetétet vagy tárcsát cserélnem?
Arra ne vegyél mérget, hogy nem kell légtelenítened... Mint azt már felettem is írták, ha méretre kell vágni a kábelt (mert mondjuk 10-20centivel hosszabb, mint a mostanid, és nagyon valószínű, hogy nem pont vagy közel olyan hosszú, mint ami neked kell, hacsak nincs hatalmas mázlid), akkor bizony újra kell olajjal feltölteni és légteleníteni.
Lemérted, hogy mekkora a mostani fékcső hosszod? 1,7méter és 1méter amit kinéztél?
A féktárcsa elvileg jó hidraulikus fékhez is, azt cserélned nem kell, a fékbetét meg benne van a szettben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!