Milyen pulzusszám tartományban kezdjek neki az edzésnek?
38F vagyok én is.
Szerintem felesleges túlkombinálni pulzussal, meg ezzel-azzal.
Állj neki tekerni valamennyit naponta. 20-25 km teszem azt. Aztán amikor ez már úgy meg, hogy észre sem veszed hogy letekerted, akkor hosszabbat menj, stb, stb, stb.
Előtte nyújtás, bemelegítés, utána szintén nyújtás!
E mellett érdemes egy kicsi plankingot is belevinni a történetbe hogy más izmok edzettek legyenek. Illetve a vázizomzat erősítésével a kerékpározás is könnyebb lesz.
Az általad elmondottakhoz leginkább az "intervalozás" felelne meg. A 60-70% elégséges, "csak" annyi a kérés, hogy jó hosszú ideig csináld (mondjuk egy órácska). Ezt lehet felkavarni 30 perces napokkal, amikor kardiózol, pl. 85%-on.
Ha megvan mindkettő, kezdődhet a szakaszosság, azaz pl. 10-12 perc lassú tempó után beiktatsz 3-5 perc lélekszakadósat. Tetszés és tolerancia szerinti keverékkel alkalmazd, a végén már mindegy lesz, mit csinálsz.
Előtte bemelegítés, utána nyújtás. Ez a sérülés elkerülésének módja. Előtte azok nyújtanak, akiknek a mozgástartomány maximalizálása a cél, nem pedig az erőé. Nyugodtan utána lehet olvasni az orvosi kutatásoknak. Sérülést statisztikai szinten nem lehet vele csökkenteni (mármint az "előtte nyújts" dologgal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!