Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ez mi volt? Mit lehet tenni...

Ez mi volt? Mit lehet tenni hogy több ilyen ne forduljon elő?

Figyelt kérdés

Pár hónapja volt egy defektem, amit megjavitotta, de pár napja mikor lementem egy lejtőn egyből leereszkedett a kerék. Elvittem szervizbe, kicserélték a belső gumit, tökéletesen haza tudtam jönni vele. Délután vásárlás után hazafele jövet valamiért éreztem hogy nehezen megy a bicikli, pár másodperccel később robbant egy hatalmasat és előtört a belső gumi, egy helyen hatalmasra nőve. Azóta leeresztettem, újra felfújtam, de miután mentem vele 1 métert ismét robbant, és megint ugyanaz történt... Mi volt ez? Mit tegyek?

Igy néz ki:

[link]

Remélem megtekinthető a kép, várom a segitőkész válaszokat. Ha esetleg valakinek volt ilyenben része kérem jelezze hogy mi lehet ez...

2018. júl. 2. 20:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Megerősítem, hogy ilyet a külső hibája vagy felnihiba okozhat, vagy szerelési hiba. Nem a belső hibája, de ha túlméretes a belső, akkor könnyebben előfordul a szerelési hiba. A szakkifejezés erre az állapotra az, hogy "kiül a belső". Ha egy külső gumival ez egyszer megtörtént, akkor esélyes, hogy újra előjön sajnos. Végszükség esetén (tehát ha a pusztában ér utol ez a hiba és haza kell jutnod valahogy) szigszalaggal vagy leukoplaszttal be kell tekerni a problémás részt (innentől viszont a felnifék kiesett azon a keréken). A keréknyomás csökkentése is segít.
2018. júl. 6. 14:46
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ!:)
2018. júl. 6. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!