Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ez mi volt? Mit lehet tenni...

Ez mi volt? Mit lehet tenni hogy több ilyen ne forduljon elő?

Figyelt kérdés

Pár hónapja volt egy defektem, amit megjavitotta, de pár napja mikor lementem egy lejtőn egyből leereszkedett a kerék. Elvittem szervizbe, kicserélték a belső gumit, tökéletesen haza tudtam jönni vele. Délután vásárlás után hazafele jövet valamiért éreztem hogy nehezen megy a bicikli, pár másodperccel később robbant egy hatalmasat és előtört a belső gumi, egy helyen hatalmasra nőve. Azóta leeresztettem, újra felfújtam, de miután mentem vele 1 métert ismét robbant, és megint ugyanaz történt... Mi volt ez? Mit tegyek?

Igy néz ki:

[link]

Remélem megtekinthető a kép, várom a segitőkész válaszokat. Ha esetleg valakinek volt ilyenben része kérem jelezze hogy mi lehet ez...

2018. júl. 2. 20:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát azon a képen semmi nem látszik.

A belső gumi hol jött elő? A felni és a külső között, vagy a külső gumiban van egy lyuk és ott?

Szerintem az lehet, hogy a külső gumiban a gumi vázát alkotó fémszálak közül szakadt el 1-2 darab. Ez szúrja ki mindig az belső gumit.

Sajnos ha így van, akkor ki kell cserélni a külsőt

2018. júl. 2. 22:15
 2/12 A kérdező kommentje:
Sajnálom :( A belső gumi a felni és a külső gumi között tör magának utat mindig://
2018. júl. 2. 22:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor meg rosszul rakták fel a külsőt.

Ereszd le teljesen!

Aztán igazgasd el a belsőt, hogy ne csípődjön be a külső és a felni közé.

2018. júl. 2. 22:57
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

elég rossz kép.

vannak gumik amik elég nehezen mennek a helyükre...van olyan hogy a teljes leeresztés mellet még plusz helyezgetni kell a külsőt.

illetve szimpla falu régi felni esetén az is lehet,hogy már maga a felni is elgyengült,és kihajlott,akkor pedig helyezgetheted ujjra és ujjra megfog ismétlődni. akkor felni csere kell.

meg lehet az is amit írtak,hogy a külsőnek van elszakadva a "merevítő szála" olcsóbbaknál ez nem igen valószínű mivel acélból van...de akadnak csodák pl:kevlár szálasnak hazudják de igazából csak valami vacak műanyag.

2018. júl. 3. 00:31
 5/12 A kérdező kommentje:
Kedves 2.válaszoló: próbáltam igazgatni, de teljesen úgy tűnik hogy jól van felrakva a külső és a belső gumi is. Sajnos még mindig fennáll a probléma :/ mihelyt elindulok vele nagy robbanás, és ismét megjelenik ez a nagy nem is tudom mi...
2018. júl. 3. 01:24
 6/12 A kérdező kommentje:
Kedves 3.válaszoló: szerelő rakta fel, én sajnos nem igazán értek hozza:)) Amit tudtam próbátam megtenni, de a helyzet nem javult. Holnap visszaviszem, ez a felni csere meg ezek a dolgok kb mennyibe kerülhetnek?
2018. júl. 3. 01:25
 7/12 A kérdező kommentje:
Esetleg nem lehet hogy hibás a belső gumi?
2018. júl. 3. 01:26
 8/12 anonim ***** válasza:
Ezért kár a szerelőhöz vinni . Ezek a gumik terepre valók, inkább vegyél akciósan keskeny városi 26os gumikat amik az utakra valók és egy belsőt . Tapadás.hu-Ebike.hu webüzlet megbízható gyors , Kenda VEErubber már bírja a hajtást , 2 éveket voltak rajta . A felrakásukat meg gyakorolhatod pl youtunbe vidiken , én is innen lestem el mesterfogást stb ...
2018. júl. 3. 17:17
 9/12 anonim ***** válasza:

Ilyet egy hibás belső nem okozhat...vagy legalábbis nagyon nehezen tudok elképzelni.

A legvalószínübb a felni,külső gumi hiba.

2018. júl. 3. 17:35
 10/12 A kérdező kommentje:
Elvittem ma a szerelőhöz. A külső gumival volt a baj, nem tartott rendesen. Kicserélte és most már minden rendben van vele:)
2018. júl. 3. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!