Munkába járáshoz trekking vagy cross? Ha teljesen laikus vagyok, akkor hogy döntsem el?
ahogy az előttem szóló is írta.
Ha esős időben is használod akkor trekking
Illetve ha olyan táskád van ami nem hátizsák akkor annak kell csomagtartó és/vagy kosár.
A trekking fel van szerelve mindezekkel
A cross nem.
Köszönöm a válaszokat! És a cross semmilyen esetben nem javasolt esős időben lévő használatra?
Amúgy minden biciklis ismerősöm trekkinget javasol, de én speciel teljesen jó minőségű utakon eljutok a melóba, sehol sem kell terepen mennem.
A cross trekking a trekking bringa "lebutítva". Én egy okból vettem crosst, mert f..szán néz ki. És ennyi.
Ilyenem van: [link]
Kell rá venni sárvédőt, kell rá venni prizmát, lámpát, villogót. Ami ráadásul hátránya, hogy az ülés sokkal "sportosabb", kényelmetlen mint a baj, ahogy olvastam mások is cserélik. A gumi is olyan semmire nem jó igazán kategória. Komolyabb terepre nem jó, laza terepre meg egy városi gumi is ugyanazt tudná, cserébe legalább aszfalton gyorsabb lenne. Továbbá a stucni is fix, a sima trekkingen pedig állítható, ami kényelmesebbé teszi. Persze nem minden cross ilyen.
Ellenben egy sima városi trekkingen minden van ami kell és csak használod.
Az egyik egy nyugodt küllemű bicikli, a másik pedig sportos, leginkább ezt kell eldönteni.
Öntsünk tiszta vizet a pohárba...
A cross (leánykori nevén hybrid) kerékpárt az outi és az MTB keresztezésével állították elő a '90-es években. A cél az volt, hogy olyan kerékpárt alakítsanak ki, amellyel a flaszteren és terepen egyaránt viszonylag jól lehessen haladni.
A trekking pedig egyszerűen olyan kerékkpár, amely a nevében is szerepló célra lett építve (trekking - kirándulás, túrázás).
Mivel az ezen kategóriák követelményei sok esetben megegyeznek, így általában a trekking kerékpárok a crossgépek közül kerülnek ki. Emiatt sokan a két kategóriát egymás szinonímájaként használják.
A kérdésre a válasz: szerintem teljesen jó munkábajárásra a trekking, azok felszerelése ui. általában megfelel a közlekedéshez előírtaknak, így jó esetben azonnal használhatod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!