Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen féket ajánlotok?

Milyen féket ajánlotok?

Figyelt kérdés

Bicokli vásárlás előtt álok és nem tudom, hogy a tárcsafék vagy a V fék a jobb.

Időnként lennenek olyan túrák, ahol folyamatosan ereszkedünk nagyjából 1 km szintkülönbséget.

Melyik típusú fék bírja jobban?

2018. ápr. 17. 20:48
1 2 3
 21/23 Wadmalac ***** válasza:

Ezen az Aurán a TRP Spyre fék van, a mechanikusak közt ez éppen egy egész jó darab. A sok noname xartól eltérően ez minkét oldali fékbetétet mozgatja, vagyis nem feszíti el a tárcsát semerre. Ez nem rossz.

Az sem utolsó szempont, hogy a fékbetétjei nem valami egyediek, hanem azonosak a Shimano néhány típusával, pl. az M395 hidróssal.

Maga a bringa szép, de én egy még csak nem is komplett Tiagra szettel drágállom.

Lehet, hogy csak nekem bántja a szemem, de a támvilla ijesztően vékony, főleg fölül.

Én a 110+ kilómmal tutira masszívabbat választanék.

És mivel országúton nem vagy a tárcsafékre rászorulva (ha a TDF versenyzői nincsenek, akkor tutira mi sem :D), én inkább a jó alkatrész-szettbe tenném azt a pénzt.

Például:

[link]

2018. ápr. 21. 07:50
 22/23 szlory ***** válasza:
100%

Visszajöttem az ezerfel-ezerle túráról. Wadmalac 50 feletti vészfékezésének olvasztó hatásaival szerencsére nem kellett találkoznom, mivel út sem volt, ezért nem esett volna jól. :D Bár egyszer sajnos tényleg elfüstöltem a fák közé, de nem olvadt semmise kéremszépen.

Magánbeszámoló/-teszt után a kérdésedre: Author lenni okos ötlet, nézd itt: [link]

De ennyiért már lőhetsz Meridát is. Viszont döntsd el végre, hogy inkább országúti, vagy terepképességei is legyenek. Ez az Author (ahogy írják) már-már országúti. A terepesebb(re is felkészített) tesója a Ronin. A Tektro Spyre remek, de Wadmalac által említett kézgyengeség itt is előfordulhat. Sajnos van, akinek ez gondot okoz, akkor pedig tényleg figyelni kell rá. Ha végül Author mellett döntesz, szerintem megéri cseheknél is megnézni, ha úgy adódik, egy hosszú hétvégés kirándulással egybekötni, mert lehet, hogy "helyi áron" közelebb lesz az eredeti pénzkeretedhez.

2018. ápr. 23. 09:53
 23/23 Wadmalac ***** válasza:

"Wadmalac 50 feletti vészfékezésének olvasztó hatásaival szerencsére nem kellett találkoznom"

Nekem sem éppen gyakran, talán kétszer fordult elő, még valamikor Favorit fékpofával (az ősi lemezházas négygöböcös csoda, amit csak hárol oldalról fogott a lemez ház, így tolatva fékezve kirepült a tokjából), aztán évekkel később valami noname betéttel.

Általában inkább az a jellemző, hogy a megégett betét felkeményedik és nem fog többet, csak sziszeg a felnin, mint egy darab csiszolóvászon meg porlik a felülete.

2018. ápr. 23. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!