Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen módszereket ajánlotok...

Milyen módszereket ajánlotok egy mountain bike villájának rozsdamentesítésére?

Figyelt kérdés
Több véleményt olvastam és videókat is néztem a témáról, de ahány ötlet, annyi ellentábor. A finom szemcséjű csiszolópapír és WD-40 kombinációtól a kóla-alufólia duóig láttam sok dolgot, de többször is ellenezték mindegyiket, megemlítve, hogy karcokat hagynak maguk után a fényes felületen, így nem tudtam határozottan dönteni semmilyen megoldás mellett sem.

2018. ápr. 3. 23:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Csiszolópapir. A festést is leszedi...de ahol rozsdás ott már amúgy sincs festék.

Aztán festés.

2018. ápr. 4. 00:02
 2/9 szlory ***** válasza:
Ó bizony. Azért lett rozsdás, mert leverted a festéket. Egyszóval ha a rozsdát eltünteted, úgyis festeni kell. Akkor pedig mindegy, hogy milyen karcokat hagy a fényes felületen a csiszolóanyag. Úgyis lefényezed, különben csak adtál egy pofont a kakksinak.
2018. ápr. 4. 08:45
 3/9 A kérdező kommentje:
Az MTB villájának mozgó részére gondolok, ahol elviekben nincs festék. A statikus részek terén képben vagyok, de köszönöm a tanácsokat!
2018. ápr. 4. 10:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja hogy egy teló becsuszószárán van rozsda.

Akkor az kuka.

Sajna nem azaz alkatrész aminek a javitásával érdemes foglalkozni mert házilag nehezen de inkàbb sehogy sem javitható...persze kokányolni lehet.

Csak amit az àtlagember otthon elkövet,az nem biztos hogy azt utcán használható. Amenyiért megcsinálják,abból vesze újat.

2018. ápr. 4. 12:58
 5/9 szlory ***** válasza:

Egy sima acél becsúszóról van szó, az egész telónak mindegy is, "gazdasági totálkár". :) Viszont ez esetben nyugodtan optikázhatsz, mert igazából mindegy, hogy még gyorsabban fog tőle pusztulni, kotyogósodni példának okáért.

Én azt javaslom, hogy acélszövetet (000-sat) vegyél és azzal polírozd fel. És vagy javaslom a rongy + krómtisztító paszta átpolírozást, kézművesként. Leszedi a rozsdát és csillogó marad. Egy darabig elleszel ezzel a megoldással. Az viszont szinte tuti, hogy ha kívül rozsdát látsz, akkor azt a telót szét kéne szedni. És fogadjunk, hogy sosem volt szétszedve. Belül még rohadtabbra számíts. Hosszú távon már nyugodtan kereshetsz másik telót a jelenlegi helyére. Legalább "upgrade-eled" a gépet.

2018. ápr. 4. 14:34
 6/9 anonim válasza:
Vagy sufni megoldás: negyed csésze só + egy fél citrom leve. Összekeveres, a kérdéses alketrészt befeded vele, utána csak le kell mosni.
2018. szept. 19. 19:42
 7/9 anonim ***** válasza:

Sós citomlé...

Akkor inkább sósav az legalább biztosan fel(meg)oldja a teló-problémát.

2018. szept. 19. 20:36
 8/9 anonim válasza:
Én írtam a só+citrom kombót. Igazad van a sósavval, de az enyémen valahogy nagyon csúnya nyomot hagyott. Meg a rozdamaró is. Azóta kaptam olyan tippet, hogy valami K2 tubusos cucc. Még nem próbáltam.
2018. okt. 6. 02:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Tudod a sós víz eleve rozsdagyártó.

A citromlé pedig savas.

Valamenyire gyengitik egymás hatását (sav-lúg) de...hát ez azért elég halál mixtura.

2018. okt. 6. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!