Törpeharcsás vízre milyen csalikat, módszereket ajánlotok nagy törpeharcsa kifogásához?
1# akkor nálad a törpék meghazudtolják magukat :D
Mert a törpe alapból ragadozó hal,csak kis korában még mohó (sajna nálunk csak kis kort éli meg,igaz extrém számban,ha a kis nálunk is 2 kilós lenne, akkor kedvelt hal lenne).
Mert a mozgó csalira ,mint csonti giliszta az ösztöne miatt jobban rá kell raboljon.
Illetve mivel mederközti halról van szó ezért fenéken keresi táplálékát.
Nagy törpeharcsa szerencsekérdése...
A nagy is a rajban ottvan,csak amikor 30-40 db 5-9 centis hal ott van elég kicsi esélye van,hogy pont a nagy szerezze meg a csalidat :)
Törpét elkerülni tipp :
vízközti horgászat,liftező adalékokkal,min. 40-60 centire lebegtetve.
Legtöbb úszós horgászat alkalmas rá,illetve még a fenekezés is ...
Mondjuk lebegő-liftező angolmorzsával és adalékokkal.
Bedobás előtt finom szemcsés sóba meghempergetni bármilyen csalit,a törpe megy onnan...
Halszelettel lehet a nagyobbakat horogra csalni, de ha sok apró van, akkor folyamatosan cincálni fogják. A módszer valójában mindegy, lehet úszós, vagy fenekező.
Én csatornákon végólmos fenekezővel szoktam rájuk vadászni. 30-50 grammos ólom, fölötte 20-30 centivel egy kb 1-es hosszú szárú süllőző horog 10-15 centis előkére kötve. Az előkére szoktam húzni egy szilikon csövecskét, így kevésbé tekeredik a főzsinórra. Fölé ugyanennyivel még egy horog és mehet rá a halszelet. Tapasztalataim szerint a bodorkából vágott szeletet jobban kedvelik, de a sneci is megfelel és ez utóbbit a süllő hamarabb veszi fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!