Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit tegyek, mit tanácsoltok?

Mit tegyek, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Tettem már fel én abringámmal kapcsolatban kérdést. Voltam vele tegnap az úgynevezett kötelező ellenőrzésen amikor is elmondtam, hogy érzem a "morzsolodást" a pedálokon a 4 illetve a5 ös fogaskerék hazsnálatakor és ez idegesít igen.

Visszamentem kb egy óra múlva amikoris a szerelő azt mondta kinyúlt a lánc picit:(. Kérdezem ez micsoda??? Kb 100 km ha van rajta de ez naaggyon kerekítve és ilyen előfrodul vele. Na mindegy mondom.

Viszont a morzsolódos dologgal semmit sem csináltak mert maga maguk sem tudják mi lehet az de biztosan nem a hajtórendszer hanem a lánccal valami.

Személy szerint én erre gyanakszom. Linkelem a képet.

Köszi a taácsokat srácok!

[link]

2018. jan. 26. 09:21
1 2
 11/16 Wadmalac ***** válasza:
100%

#10 szerintme mindent elmondott, ami lehetséges, ha a lánctól ered a rezgés.

Még ott a triviális lehetőség pluszba, hogy az első váltó láncdobója ér bele, ez sokan nem veszik észre elsőre, mert a keretnek egy belső hajtott része szokott súrlódni, míg a keret lemezei szemre messze állnak a lánctól.

Ja meg esetleg a túl magasra szerelt első váltó esetén kisebb első lánckeréken a váltókeret alja hozzáérhet a lánchoz.

2018. jan. 26. 14:49
 12/16 A kérdező kommentje:

A láncot kicseréltettem és hibátlan!

Nagyon Köszi mindenkinek a segítséget!

2018. jan. 26. 16:21
 13/16 Wadmalac ***** válasza:

Meg tudod saccolni, hány km. lehetett benne?

Mert ha kevés, megkérdezném, mennyi, milyen kenéssel használtad és milyen áttételben (pl. hátul állandóan legkisebb lánckerekek)?

2018. jan. 29. 07:35
 14/16 A kérdező kommentje:

Olyan 80-85 Km volt rajta.

Kcm vagy valami ilyen lánc volt rajta. Igaz a terepen a hátsó váltó egyesen volt és az első pedig tiszta lent ami kell pl az erdőbe. De az csak kb 50 méter volt amit ott megtettem vele. A többi az ilyen használat volt: Elől a középső fogaskerék hátul pedig a 4 vagy az 5 ös fogaskeréken.

2018. jan. 29. 08:32
 15/16 Wadmalac ***** válasza:

Basszus, nem egész 100 km?

Ott valami nem kerek.

Főleg legkisebb áttételen, ahol a legkisebb a láncterhelés.

Ennek átlagos használattal minimum 1500 km-t kéne bírnia mérhető nyúlásig.

2018. jan. 29. 14:46
 16/16 A kérdező kommentje:
Persze tudom de jelenleg jó.
2018. jan. 30. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!