Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Túrára kerékpár utánfutót...

Túrára kerékpár utánfutót vigyek vagy csomagtartón biciklis táská?

Figyelt kérdés
a nyárra terveztem egy biciklis túrát. 700 km lenne a táv, 10 nap alatt, kb 30-40% földúton, kavicsos úton a többi országúton. olyan ember válaszát várom aki tapasztaltabb nálam a dologban:D mi a kényelmesebb hosszútávon, egy egytengelyes 2 kerekű 12 kg-os utánfutón vinni a holmim vagy inkább egy csomagtartón bicajos táskában vigyem?! az utánfutós módszert már próbáltam, nem rossz de furcsa volt hogy annyival nehezebb a bicaj, no meg meg is kellett tartani, ezért ötlött fel bennem az utánfutó gondolata. csak hogy nem tudom mennyire nehéz pl húzni? (ha úgy 30-40 kg az ösztömeg) vagy földúton mennyire húzható?(az alacsony tengelymagasság miatt) a sebességet hogy bírja? nem pattog az ember után?
2018. jan. 11. 17:58
 1/8 tothp ***** válasza:

Akkor sűrítve:

AZ utánfutó előnyei:

Többet vihetsz vele,

Könnyebb pakolni,

Abringa tengyelyét, kerekét kevésbé terheli,

Kevésbé módosítja a bringa stabilitását.

Hátrány:

Plusz súly

Extra gördülési ellenállás,

Kicsit jobban észnél kell lenni közlekedéskor,

Ha vonatra kell szállni macerás és extra költség,

Egykerekű futónál kissé árnyaltabb a kép. Kb így elsőre ennyi.

2018. jan. 11. 18:19
 2/8 anonim válasza:

Utánfutóban húztam a gyereket, és mérhetetlen mennyiségű felszerelését, míg ki nem nőtte. Annyival praktikusabb, hogy föl se merült a csomagtartón szállítás. Amíg nem kell tömegközkekedni, vagy emberek közé menni! Nem számítanak rá, hogy húzol vmit, belépnek közé, stb. Kint a pampán, bringaúton királyság. Ha leengeded a gumit, földúton nem pattog annyira, de így betonon nem gurul olyan jól. Viszont befér egy rendes pumpa...

Fölfelé kicsit pedálozósabb, lefelé meg cserébe tol.

Főúton nem mentünk. Ahhoz kaminosként annyit fűznék, hogy életveszély..

2018. jan. 11. 19:13
 3/8 anonim ***** válasza:

Az első jól írja szerintem, de tényleg föld úton én nem vállalnám be, főleg hogy ekkora távon nagy eséllyel lesz olyan út is ahol fél méteres traktorcsapa lesz. Utánfutóval még nincs tapasztalatom, de országúton 10 nap alatt én 2107 km-t tekertem (11.nap hajnalán értem haza)

Nyilván sokkal gyorsabban haladtam mint te a földesúton fogsz.

Nem kérkedésből írtam, csak a tény miatt, hogy 10 napra nekem elég volt a csomagtartótáska is, úgy hogy néha bevásároltam, tehát nem kellett 10 napra elegendő kaját és vizet magamnál tartani. A te esetedben is kedvezőbb lenne szerintem

2018. jan. 11. 19:14
 4/8 tothp ***** válasza:
A gyereket én is futóban vittem. Meg cargo biciklivel. A tavaszi nagytúrát táskákkal csináltam. De van egy "extrawheel classic"-om. Könnyű terepen jó válastás lehet. Esetleg ha sok csomag kéne akkor a kettő kombinálva.
2018. jan. 11. 19:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Az utánfutót nem ajánlom, elég hülyén tud viselkedni. Kivéve persze ha tényleg annyi cuccra van szükséged. Szerintem első+hátsó csomagtartó, arra táskák, ezzel jobban jársz. Az első csomagtartó fontos, ha nem hátra pakolsz minden súlyt, normálisan kormányozható marad a bicikli.
2018. jan. 15. 17:45
 6/8 tothp ***** válasza:
20 kiló egy megrakott bicajon legalább annyira hülyén tud viselkedni
2018. jan. 16. 11:29
 7/8 D. Brasco ***** válasza:

Sajat tapasztalatom:

En epitettem magamnak egy egykerekes utanfutot!mentem is vele mar nagyon sokat,es ami biztisan jo benne hogy agyig lehet pakolni,cserébe iszonytató súlyt húzol magad utan,ami le is lassit illetve szokni kell mert tudja rángatni rendesen a bringa hatuljat illetve kanyarodni sem olyan vele mint szólóba!

Nem tudom mekkora bringas vagy,de ezt a napi 70km-es atlagot nyugodtan elfelejtheted főleg ha földút is szerepel az utitervben nem is keves.......ha meg még nagyobb szintkülönbseg is akkor meg főleg!Ha minden aron utanfutozni akarsz akkor kombinald a dolgot bicikli taskakkal is es lehetoleg elore is pakolj böven mert borzaszto farnehez lesz a szerkezet

2018. jan. 18. 12:04
 8/8 anonim ***** válasza:
20 kiló, ha a fele a bicikli elejére szerelt táskákban van, egyáltalán nem fog hülyén viselkedni. Ha minden a hátsó csomagtartón van, akkor igen, de amúgy az is kezelhető, földúton is. Ha egy gyerek ül hátul egy ülésben, ő is lehet 20 kg.
2018. jan. 20. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!