622/28as outi külsőhöz milyen belsőt ajánlanátok ami jó minőségű?
Gyári belsőm valami Kenda volt, defekt miatt kellett cserélnem. Haverom adott Continental belsőt, de azt olvastam, hogy sok a panasz ezekre a fehér logósakra, már nem olyanok mint a sárgák. Végülis nekem még semmi bajom nincs velük, igaz, hogy azóta új 622/28 continental gp 4000 gumikat is vettem, mert a gyári 23as túl keskeny volt és 0 defektvédelem.
Szóval ki mit ajánl? Pl Maxxis, vagy bármi ami tényleg jó minőség?
Okés az nagyon szuper :) Köszönöm az infot. Az a slime folyadék nagyon jó, a montimon már bevált. Ha van valakinek még véleménye, szívesen veszem azt is.
Meg még ha valaki figyeli, az érdekelne még, hogy pumpából mi vált be outinál nektek? Van egy kb 1000 Forintot nem érő kínai műanyag mini pumpám, amit úgy találtam zsákbamacskában, végülis remekül bevált hogy 3 barra felfújja az mtb -t, de az outira nem elég erős. Vettem egy SKS Airboy XL pumpát, amit én nem tudok használni, mert nincs olyan pöcök a végén, ami rászorítja a pumpát a szelepre és ahogy pumpálom, hiába szorítom oda, lecsuszik a szelepről. Ráadásul 5 bar-t tud, de az outim gumija teljesen lapos, mert csak leeresztette (a presta szelephez megfelelő szelep van a pumpában pedig)..Köszi
Ezt jó tudni! A panaszkodók egyike se dicsekedett azzal hogy rossz felnivel használta. Köszönöm a sok hasznos választ.
Esetleg a fent említett pumpás problémára valakinek van ötlete? Az is jó ha co pumpa. Csak legyeb képes kb 8 bar nyomasra. Persze én is találok ilyeneket a neten csak nem tudom melyik az amelyik tényleg jó.
A GP4000(II) 28-as szélességben picit legenda, nem csak amatőrként nézve. Remek gumi, pazar gördülési ellenállással (a 28-as mérete a legjobb), mindezt cirka 6-7bar-on kiadja, tehát nem kell feljebb fújni. Én városi körülmények között használom és nagyon csúnya vágások után is vidáman szalad. Amit külön szeretek benne, a reflexcsíkos kiadás. Szóval jól döntöttél.
Belsőnek Conti, tothp jól mondja, a púposodás akkor jöhet szóba, ha van helye púposodni! :D Ezt megelőzheted presta szűkítővel (az "visszanyomja") de véleményem szerint normális országúti felnit nem is gyártanak nagy furattal. A túrafelnikkel 8bar-on meg lesz baj, ez van..
Defektgátlót nem kell, Schwalbe belsőt viszont a szerelhetősége miatt ajánlom én is. Elvileg nem kéne elpusztítanod a szelepet, de ha egyszer elnyalod, jó hír, hogy menthető, a szerelhetőség miatt.
Pumpa. 8 bar tényleg kell? Ha igen, akkor Lezyne HP, ha elég 6.1bar körül is, akkor Lezyne HV. Utóbbi azért jó lehet, mert ha montid is van, az "High Volume", azaz kevesebb nyomást bír adni ugyan, de mini pumpához képest meglepően gyorsan kész vagy! (Azaz montis pumpádat is pipálhatod vele.) Nézz utána hamegtetszett, van HVG és HPG modell is, ott a "G" a nyomásmérős kiadást jelzi. Viszont 8bar táján annak a pontossága is elfogy, amúgy a HP pumpa a 10et is simán adja. Esetleg hasonló funkciót valamivel olcsóbban kaphatsz a Zéfal-tól, azt idehaza könnyebb is beszerezni. Előbbi cirka 15e, utóbbi cirka 12e.
Remélem, segíthettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!