Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ez mi a szösz? Nem értelmetlen?

Ez mi a szösz? Nem értelmetlen?

Figyelt kérdés
Feltesznek egy kérdést kezdő kerékpárosok hogy melyik új bringát szaladgálós használatra ? Azoknak tökéletes a gyengébb kategória . A válaszolók ehelyett használt profi alkatrészesszel felszereltet vagy drágább új de komoly bringákat ajánlanak . Azok nem lesznek kihasználva másrészt többe kerülnek mert a régi azt lutri az új komolyabb meg drágább .
2018. jan. 6. 23:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Bevallom én elég bringa sznobbá váltam, de amúgy is maximalista vagyok és mindenből a legjobbat akarom, még ha tudom is, hogy (komoly és elszánt) hobbi kerékpárosként nem veszem túl sok hasznát egy 80 mm-es karbon felninek, vagy hogy a dura ace szett helyett az ultegra vagy a 105 is simán jó lenne.

DE!!!! Az első bringámon 3 éve ugyan az a shimano altus váltó van, azt mondják ez a legpocsékabb, mégis semmi bajom nem volt vele kb 15ezer km után. Meg az alap tektro hidr. tárcsa fékekhez se kellett hozzányúlnom, csak betétet cserélni. Igazából lehet hogy csak nekem volt szerencsém vele, de mégis túlzásnak tartom hogy egy ilyen bringára "ipari hulladék" címszóval hivatkozzanak. Napi 20 km az semmi, én is ennyit mentem vele minden nap munkába+ hétvégente 170-230km túrák ha jó idő volt. De egyszer 355km-t is letekertem egyszerre vele. Az tény hogy a drágábbak jobb minőségűek, jobban bírják a terhelést, de egy kezdőnek vagy egy ilyen boltbajárós/munkábajárós embernek nem hiszem hogy gondja lenne a legolcsóbb alap bringával

2018. jan. 12. 11:04
 12/14 anonim ***** válasza:

8-as: elhiszem, hogy 50kHUF+megfelelő szaktudás és időráfordítás kombinációval nagyon jó használt biciklit lehet venni. De ha a szaktudás meg az időráfordítás hiányzik, akkor már lutri.

A bérlés, mint opció, jogos, kevés használatnál lehet, hogy azzal jönne ki a legjobban az ember.

2018. jan. 14. 20:11
 13/14 Alex Fly ***** válasza:
@11: ugye nem azt akarod mondani, hogy a 35000 forintos áruházi bringákat Altus hajtásrendszerrel és Tektro hidraulikus fékekkel szerelik? Azért ezek kissé magasabb árkategóriában terjedtek el.
2018. jan. 14. 22:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Alex Fly egy 2015ös Trek 3700D ről írtam azokat, 145 ezer volt, de ha akkor tudtam volna amit most tudok akkor nem adtam volna ki érte ennyit. Amúgy végzi a dolgát azóta is, de a lényeg a lényeg, hogy alsó kategóriás és nekem működik. Az outim használtan vettem az már igényesebb darab ultegra szettel, nem volt leharcolva, de nem érzem úgy, hogy a kategóriájában jobb bicikli "jobban váltana" vagy bármi más előnyt felmutatna egy kezdőnek. Azt leszámítva persze, hogy az mtb után országútira ráülni olyan mintha rakétán szárnyalnék
2018. jan. 14. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!