Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Az alábbi képen mik azok,...

Az alábbi képen mik azok, amik a bicikli küllőjén vannak?

Figyelt kérdés
[link]

2018. jan. 1. 10:12
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
melyik fényvisszaverő küllőprizma jobb, ez vagy a hagyományos magcskaszemes narancssárga?
2018. jan. 1. 10:16
 2/25 anonim ***** válasza:
Ugyan az a funkciója, mint a hagyományos macskaszemnek. Ez jobb szerintem, mert pl országúti bringásoknál képzeld el, mi lenne, ha a gyorsan forgó kerékről egy kisebb ütéstől leszakadna a macskaszem? Úgy lőne ki mint a puskagolyó. Ez ennyiből biztonságosabb is..de ilyen gyerek biciklin igazából teljesen jelentéktelen, hogy melyik van
2018. jan. 1. 13:13
 3/25 anonim ***** válasza:

A KRESZ szerint csak a hagyományos az elfogadott. Ami szerintem baromság, de ez van.

Ez jóval praktikusabb. Lild, Aldi szokott ilyet árulni az biztos.

2018. jan. 1. 14:16
 4/25 anonim ***** válasza:

Igen a KRESZ-szerint ez szabálytalan...csakhogy a magyar kerékpározás leragdat a kemping bringák szabájozásánál.

Ez praktikusabb szebb,a keréknek is jobb...

Én ezt használnám ha bringáznék este.

Illetve szereznék valami hagyományostahogy a rendőr tudjon belekötni.

2018. jan. 1. 16:18
 5/25 tothp ***** válasza:

Sajnos valóban nem szabályos. De a rendőrök rugalmasak. Inkább ez legyen, mint semmi.

Lidlben már jó rég láttam.

2018. jan. 1. 17:53
 6/25 Alex Fly ***** válasza:

Bármelyik kerékpárboltban kapsz ilyet.

A KRESZ viszont kettő darab borostyánsárga, mindkét irányból hatásos fényvisszaverőt ír elő az első kerékre.

Ez alapján szabálytalan. Persze ha az mellett ilyenek is fel vannak szerelve, nem fog belekötni a fakabát.

Megjegyzés: ha ennek ellenére neked is herótod van a hagyományos küllőprizmától, akkor szerencsére az említett KRESZ szabály (illetve a KÖHÉM-rendelet) szerint a reflexcsíkos gumi teljes mértékben kiváltja azt...

2018. jan. 1. 23:49
 7/25 Wadmalac ***** válasza:

Jó hír:

Küllőprizmaként már elfogadják a pálcikákat is, borostyánsárga vagy fehér színben.

Én is ez használom, nem súlyozza el a kereket meg nem tud nagy tempónál elszállva balesetet okozni.

2018. jan. 2. 13:32
 8/25 Alex Fly ***** válasza:
@Wadmalac: ez tényleg jó hír. De honnan van az infód? Nem hallottam róla hogy az utóbbi hónapban változott volna a KRESZ vagy a KÖHÉM
2018. jan. 2. 16:54
 9/25 Wadmalac ***** válasza:

Nem is változott.

De azt írja elő, borostyánszínű küllőprizma vagy fényvisszaverő gumiperem, ami lehet fehér is.

Első lépcső: borostyánszínű küllő fényvisszaverő pálca egyenértékű a bármilyen egyéb prizmával, megfelelő helyen alkalmazva, mert a prizma formája nem előírt.

Második lépcső: a gumiperem csík engedi a fehér fényvisszaverőt, tehát maga a fehér visszaverő is legális lett. Persze ez szó szerint nem jelenti a fehér küllőpálca legalizálását, de a kutya nem fog belekötni, mert a KÖHÉM által elvárt funkcionalitást 100%-osan betölti.

2018. jan. 3. 07:32
 10/25 anonim ***** válasza:

"A KRESZ viszont kettő darab borostyánsárga, mindkét irányból hatásos fényvisszaverőt ír elő az első kerékre."

Tehát kettő darab ilyen pálca borostyán színben megfelelő.

Lehet kapni olyat is, de csak kínából rendelve.

szuper :)

2018. jan. 3. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!