Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A zsír mennyi idő alatt...

A zsír mennyi idő alatt öregszik el a bicikli alkatrészekben?

Figyelt kérdés

Egy pedálról van szó. Nem volt használva. 8 éves.

CSeréljek benne zsírt?

2017. dec. 20. 20:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha megpöncinted, látni fogod, mennyire forog szabadon.
2017. dec. 20. 20:44
 2/6 A kérdező kommentje:
Az a jó, ha van benne ellenállás?
2017. dec. 20. 20:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha már szétszedted (gondolom), nyugodtan cserélj benne zsírt, mert nem tétel és biztosan nem fog ártani a szerkezetnek :)
2017. dec. 21. 04:30
 4/6 szlory ***** válasza:

8 év alatt (tárolástól is függ) be tud keményedni a zsír. Először olyan állapotba kerül, amit kis használattal fel lehet puhítani elfogadhatóra, ha ez az idő letelt, akkor viszont már porlik-ragad-elcsesződik.

Ellenállása mindig van a pedálnak, de ezt az újkori állapotához kéne hasonlítani. Ha ujjal meg tudod lökni annyira, hogy tegyen 1-2 fordulatot magától, akkor szerintem rendben lesz. Ha szinte azonnal megáll, akkor (feltételezve hogy a csapágyak szorossága gyárilag rendben volt) a zsír fogja vissza.

Pedálnál nem muszály nagyon igényesnek lenni, én arra voksolok, hogy használd így és figyeld meg pár óra tekerés után, hogy mennyit javult az állapota. Ha semennyit, akkor illendő lenne kipofozni.

2017. dec. 21. 09:42
 5/6 Alex Fly ***** válasza:
Azért nem árt a csapágyakat évente átzsírozni...
2017. dec. 21. 12:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Én évente, kevesebb használat esetén 2 évente átzsírozom.

Meglepő tud lenni a változás amikor friss zsírral sokkal jobban gurul a bicaj. :)

2017. dec. 27. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!