Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyire lehetne kivitelezhető...

Mennyire lehetne kivitelezhető egy kerékpáros kempingezés, túrázás az alábbi vonalon?

Figyelt kérdés
Elterveztük néhányan a baráti körömből ,hogy túráznánk egyet a nyár végére. Az lenne a terv ,hogy Tatabányáról indulnánk és Tatára mennénk a kettőt összekötő kerékpárúton. Ez önmagában nem jelent gondot ugye. Viszont azon gondolkodtunk lehetne-e sátorozni a kettőt összekötő út mentén lévő általunk "szabadnak" vélt tisztáson? Vannak magánterületek a környéken de azok jelezve vagy elkerítve vannak. Azonban az úttól körülbelül 250-300m-re mellette szabadnak tűnt terep van. Utánanéztem jogilag a dolognak és üdülés céljából tartózkodni lehet azon területeken amik nem természetvédelmi vagy magánterületek azonban csak 24 órára legfejebb. Az idő nem jelentene gondot mert reggel indulnánk tovább. Mit gondoltok mennyire lenne ebből probléma vagy minek kellene utánanéznünk még vagy odafigyelni? Ez alatt nem a túlélési és a felkészülésre hanem a törvényességre gondolok. Köszönöm előre is!
2017. aug. 28. 11:02
 1/7 anonim ***** válasza:
ha jól értem vagy az út mellett egy füves rész, ahol egy kis időre le szeretnétek táborozni..szerintem az esélye annak, hogy pont akkor megy oda a föld tulajdonosa földmunkát végezni, vagy hogy szólna érte bárki is az egyenlő a 0-val. nyugodtan csináljátok.
2017. aug. 28. 12:24
 2/7 A kérdező kommentje:
Igazából az út mellett ami csak kerékpárút pusztaság van és erdő. A magánterületek meg kerítéssel vannak elkerítve vagy a gazdaságok. A közte lévő terület ahol az út és a pusztás fekszik érintetlen. Ebből gondoltuk ,hogy akkor csak nem foglalkoznak vele hisz el van gazosodva és nincs ott semmi ültetvény meg emberi beavatkozás jele sem magánterületet jelző tábla , hasonlók. Igazából 1 éjszakát szeretnénk ott tölteni alvással. Pl este 6 tól reggel 10-ig kb.
2017. aug. 28. 14:45
 3/7 szlory ***** válasza:
100%

Valami nem tiszta. Tatabánya <> Tata viszonylatban minek bárhol is aludni? Még gyalogosan sem vinnék alvóst, hát még bringával.

A szabályt szerintem jól tudod. Én javaslom, hogy magánterületre menjetek, engedéllyel. Most jöttem vissza túráról, nekem jobban bevált, mint az "útszélizés". Ha terepról lenne szó, hegyeken át, akkor érteném, de út mellett csövezni tényleg sekélyes, fölösleges és némiképp még veszélyes is (tolvajlás).

Ha muszály, akkor legyen nyitva a szemetek, akkor verjetek és ott verjetek tábort, amikor és ahol más nem látja, nem szúr szemet. Úgy talán még reggel is lesz mivel tovább menni.

2017. aug. 28. 15:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag ott vadkempingezel ahol akarsz... csak nem illik szemetet hagyni magad után, meg éjszaka az eldobált cigicsikkekkel nem érdemes magadragyújtani az erdőt, mezőt...
2017. aug. 29. 07:24
 5/7 Alex Fly ***** válasza:
100%

Magyarországon egy-egy éjszakára legális a vadkemping. Persze azért illik betartani a játéxabályokat...

Mondjuk azt nem értem, hogy a Tatabánya és Tata közötti max egyórás út alatt mi szükség éjszakázásra...

2017. aug. 30. 23:54
 6/7 anonim ***** válasza:
55%
Az erdőtörvény szerint 24 órát meg nem haladó időt eltölthetsz az erdőben. És nekem eszembe nem jutna az út mentén lecuccolni, ahol éjjel kínálkozó fogás lehetnék a c tipusú hordáknak, hanem elbújnék egy erdőben, arra ügyelve, hogy senki ne lásson közben (mint ahogy azt tettem is már többször) És persze a két település közti távolság miért indokolja a sátrazást? :))
2017. aug. 31. 10:27
 7/7 anonim ***** válasza:
55%

Mert a c típusú hordák éjjel az országutakon vadásznak :)

Életszerű...

2017. aug. 31. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!