Airsoftos sisak használható e kerékpáros sisaknak?
Persze, használható. Ahogy kötött sapka vagy fejkendő is. A védelem már más kérdés...
Azért UCI versenyen valószínűleg nem igazán örülnének, ha ilyennel állnál rajthoz.
A kinezetre felépitésre
valszeg hasonló és ez a lényeg,hogy hasonló,
ami nem ugyanaz.
Ezek a sisakok kisebb nyagyobb ütésektől és az airsoft lövedéktől védenek. A bringás sisak pedig akkor amikor fejre esel,az erőhatások drasztikusan eltérnek.
Azt mondom,hogy 1-2esést lehet,hogy kibír,de nem arra terveték.ne kockáztass.
Máramikor. Ha a belső rész nyomodik akkor vagy a hély törik akkor kell kukázni.De ezek barokinagy és elég szerencsétlen esések.
Én estem néhány igen nagyot,jellemzően nem a fejem sérült. Az is csak 1x de akkor az állam...
Szóval ha csak odavered a földhőz a kobakod és a bukon nem látsz változast akkor az teljesmértékben használható.
A hab-bélés eléggé hasonlónak tűnik, a héj rajta vastagabb, mint a bringás sisakoknál, gyanítom, hogy ütésre hasonló védelmet tud.
De:
1. a bringás sisakok héja vékony, de kemeény, fényes lakkozott, megkockáctatom ,hogy bitumenen jobban csúszik, mint ez a paintball-airsoft izé. Nem lehet egy élmény, mikor mondjuk 30-cal talajt fogva ott marad a fejed, ahol leért, aztán koponyád nem törik, de a nyakad igen.
2. szíjazás teljesen más, kérdéses, hogy egy bringás esés erőhatásaira tartaná-e úgy helyén a tökfödőt, mint egy bringás sisak szíjai.
3. nincs menetszélhez igazított szellőzése, ebben bringán megfő az agyad.
4. a bringás sisakok "gyűrődő zónája" elöl és hátul hosszabb, mert onnan jöhetnek a legnagyobb ütések, ennek a sisaknak körben mindenhol egyforma, lehetnek olyan bukták, ahol ez kevés (vagy a nagyon mély tarkóvédő pont eltöri a nyakad).
Én nem kísérleteznék, két eltérő védelmi helyzetre fejlesztett termék, ennek megfelelően a védelmi foka adott baleseti eseményre biztos, hogy eltérő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!