Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy Balatonkerülésnél hogy...

Egy Balatonkerülésnél hogy lehet lazítani az izmokat?

Figyelt kérdés

Jelenleg bringával járok munkába, hétvégén pihen a lábam és hétköznap is fordul elő villamosozás, autózás.

Annyira fáradt a combom, hogy két emelet megmászása is megerőltető tud lenni néha.

Most sík terepen megyek alig 20 km-t, nem tudom, dimbek-dombok között hogy fogok bírni napokig két és félszer annyit, ugyanolyan gyorsan és megállásokkal, amikor jól kijön a fáradtság.. (a megterhelést jobban bírom egyhuzamban)

2017. aug. 22. 12:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nagyon furcsa, amit írsz. 40-50 kilométert egy gyerek is meg tud tenni egy nap alatt. Ez két óra nagyon laza tekerés délelőtt, kettő délután. A combodnak semmiképp nem lenne szabad fájnia, inkább a fenekednek vagy a csuklódnak.
2017. aug. 22. 12:13
 2/13 A kérdező kommentje:

Napi kétszer fél órától gatya a combom.

Amúgy nekem az fura, amit te írsz, több okból.

Napi pl 40 km-től másokat is láttam elfáradni.

Ráadásul nem egy nap ez, hanem kövi nap a fáradt combokkal még ennyi meg még ennyi.

A bringázás a gyaloglásnál keményebb, mégis emberek fáradnak el a gyaloglásban is...

2017. aug. 22. 12:22
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom elképzelni a problémát, hacsak nem valamiért rettentő nehéz tekerni a bringádat, mondjuk mert szorul a kerék vagy hasonló. Máskülönben ha mindennap tekersz, elképzelhetetlennek tartom hogy ennyire kimerülj, legfeljebb ha annyira alultáplált vagy, hogy szinte nincs energiád a bringához. De ez sem játszhat, mert akkor dolgozni is alig lenne erőd. Marad hogy valamiért nagyon rossz a bicajod, nézesd meg mielőtt útnak indulsz. Amúgy meg praktikusan a Balaton vízében tudsz lazítani, meg a napra kifekve...
2017. aug. 22. 13:06
 4/13 A kérdező kommentje:

Az előtte levővel és az azelőttivel is nehéz volt akkor.

Amúgy 12-13 évesen a szomszéd várostól, 14 km-től kifáradtam.

Pesten pár évre rá először 7 km-től, majd ment a 20, majd a 30, de az úgy, hogy majdnem összeestem a fáradtságtól. Aztán a 40, szintén majdnem összeestem a fáradtságtól.

Ma már ennyi egyhuzamban talán nem is megy.

Nem vagyok vasember.

Ja, fenti felsorlásban 3 különböző bringa van.

Nem mindenki vasember.

20 km túrát se mindenki nyom le.

2017. aug. 22. 13:37
 5/13 anonim ***** válasza:
20 km túrának se nevezhető..idén álltam neki bringázni 23 évesen és 20 km-t tekertem első utamon. Igaz hogy megizzadtam, de azért mert tél volt és nagykabátban tekertem :D azóta szereztem bringás ruhát nyárit és télit is. A balatonkört én úgy tettem megy egy nap alatt, hogy oda és vissza is bringával mentem itthonról..320 km volt. Ha nehéz tekerni akkor lehet hogy el kéne vinni szervízbe..mert gondolom ismered és tudod használni a váltót. nekem a 320 km alatt se fáradt el semmim, csak a fenekem meg a csuklóm a rázkódástól. de ha rendesen viszel be energiát nem tudom elképzelni hogy elfáradsz biciklizéstől..persze ha meredek emelkedőket mászol meg, az más tészta.
2017. aug. 22. 15:08
 6/13 A kérdező kommentje:

A 20 km-t gyalog értettem, mármint hogy más 20 km-t gyalog nem tud megtenni.

Nekem bringával anno 20 km (egy másikkal) fárasztó volt. Életem első 30 km-je után félhotként kóvályogtam otthon és igyekeztem állva levenni a cipőt, mert ha leültem volna, ott maradok. :D

Neked a Rákóczi híd is elég emelkedőnek, meg a Lurdy-ház előtt is vissza szoktam váltani könnyebb fokozatba. E kettőnél 3-6 bringás megelőz, amúgy gyenge közepes a tempóm a bringaúton közlekedőkhöz képest.

2017. aug. 22. 15:45
 7/13 anonim ***** válasza:
Én szerintem vagy ilyen kétségbeejtően rossz az erőnléted (ez persze nem lehet ha minden nap bringázol), vagy pedig nem vagy egészséges. Lehet hogy túlsúlyos vagy, amit nem említettél eddig? Vagy pedig gyenge a szíved, másra nem tudok gondolni. El kellene menni mielőbb dokihoz, mielőtt nagy baj lesz belőle...
2017. aug. 22. 15:48
 8/13 A kérdező kommentje:

Szerintem vagy átlagos vagyok és nincs gond, vagy igazatok van pl nektek (de sajnos sokatoknak másoknak is) és komoly gond van. Az izmaim fáradnak.

Azok fáradnak, fájnak és napok alatt regenerálódnak.

Pl. Kocogásnál általában nem kevés a levegő és nem magas a pulzusom, a vádlim fárad el és ha másnap is futok, már alig megy. :D

Pl. Ha egy ideje nem futottam, pár alkalom után már csak 130, max 140 a pulzusom utána, de a vádlim nem bírja.

2017. aug. 22. 16:00
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem visgáltasd ki magad, nehogy valami komolyabb problémád legyen, ennél egy gyerek is többre képes.
2017. aug. 22. 16:53
 10/13 A kérdező kommentje:

Én 14 km-t bírtam gyerekként.

Amúgy mindig gyenge voltam és kisbabaként visszamaradott, többször kórházban feküdtem...

2017. aug. 22. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!