Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogy oldjátok meg a töltést...

Hogy oldjátok meg a töltést tekerés közben?

Figyelt kérdés

Ha mondjuk telefonról használok GPS-t, és útközben fotózok is, meg 1-2 infót megnézek mobilnetről, viszonylag hamar lemerül a telefon, ami több napos program esetében nem túl célravezető.

Ti hogyan szoktátok kivitelezni a telefon töltését? Milyen módszerek vannak a powerbankon kívül?

2017. aug. 17. 10:25
 1/8 KulGery válasza:

A 30kA-os powerbankom elég volt egy hétre két telóhoz...

Amúgy olyan helyen éjszakázol, ahol van áram...

2017. aug. 17. 11:41
 2/8 Alex Fly ***** válasza:
100%

Powerbank.

Ha luxust akarsz, akkor az agydinamóra egy Bike2USB.

2017. aug. 17. 11:54
 3/8 anonim ***** válasza:
34%
Én egyszerűbben oldom meg. Nem viszek okostelefont, csak egy hagyományost, ami akár egy hétig is kibírja egy töltéssel, így gps és internetem sincs, csak nyomtatott térképem. Szerintem sokkal jobb így túrázni, mint egyfolytában a telefont b..zk.rálni. Egyedül a kamerát kell töltenem, erre jók a powerbankok meg tartalék akkuk...
2017. aug. 17. 18:02
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem olvastátok végig, mert odaírtam, hogy "powerbankon kívül"..

#1: több napos programnál, ha mondjuk sátorban tervezek aludni a puszta közepén, nehéz megoldani a telefontöltést, hacsak nem faragok egy alternatív töltőt krumpliból meg citromból... -> nem faragok.

#2: köszönöm, ennek még szerintem hasznát veszem

#3: nincs külön célra fényképezőm, térképem, jegyzettömböm, írógépem, vagy távíróm. Ezeket a szerepeket az okostelefonom tölti be, mert a 21. században élünk.

Ha nekem az a célom, hogy X idő alatt megtegyek X távot, és megnézzek pár látványosságot közben anélkül, hogy eltévednék, és plusz időt veszítenék egy papír alapú térkép forgatásával, akkor helyette GPS-t fogok használni, mert lényegesen egyszerűbb. Sőt, ha az adott látványossággal kapcsolatban kíváncsi vagyok valamire, a drága mobilinternet segítségével rá is tudok keresni.

Szóval maradjunk annyiban, hogy ha az embernek van okostelefonja, akkor használja is ki.

Egyedüli hátrány az, amivel a kérdést indítottam, hogy viszonylag hamar lemerül, és a powerbank sem tart örökké...

De mondjuk valamiért a napelemes töltőt senki se javasolta; most jutott eszembe, hogy olyan is létezik.

2017. aug. 17. 19:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Létezik napelemes töltő is, habár nem túl hatékonyak, állítólag. Amúgy meg ha kempingben alszom, ott egész éjjel megy a töltés, általában a mosdóban szoktam ha van külön töltőm (nekem eddig még sosem lopták el, még itthon sem...), vagy megkéred a portást hogy töltse föl a kuckójában éjjel. Nem mindig szokták, és olyannal is találkoztam, ahol ezért pénzt kértek...
2017. aug. 17. 19:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Es miért vagy ennyire powerbank ellenes? Pedig ez a legjobb. Nagy kapacitású kell, és persze mobil aksi se legyen 2-3 éves és akár egy hétig is elvagy inteziv használattal.

Nem tudunk ennél jobbat ajánlani, mert nincs jobb. A napelemes drágább, és nem is olyn hatékony, nem tudod annyi mindenre használni.

2017. aug. 17. 20:00
 7/8 A kérdező kommentje:

#6: azért vagyok powerbank ellenes, amiért nincs 2 telefonom se. Van egy céges kártyám, meg van egy saját kártyám, és van egy dual SIM-es telefonom, hogy ne kelljen 2 telefont magamnál hordani.

Na most egy powerbank pont ezt a kényelmet teszi tönkre, mert egy másik készüléket is el kell helyeznem valahol ahhoz, hogy időnként bebikázhassam róla a telefont.

Szóval leginkább ez a bajom vele, hogy helyet foglal.

Azért tetszett jobban az, amit #2 írt, mert az nem egy olyan plusz kütyü, amivel foglalkozni kell, és tekerés közben is állandó töltésen lehet a telefon.

2017. aug. 18. 06:52
 8/8 anonim válasza:
Ha kivehető a telefonod akkumlátora, akkor vegyél még hozzá 1-2 akksit, töltsd fel őket, és ha az egyik lemerül, csak kicseréled.
2017. aug. 19. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!