Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mindenki azt mondja, hogy...

Mindenki azt mondja, hogy legalább 30 perces mozgás jelent valammit. Most kezdek sportolni, de 15 percnél többet nem bírok tekerni. Az jó ha 2-szer 15 percet biciklizek?

Figyelt kérdés
2017. aug. 12. 16:49
 1/7 anonim ***** válasza:

szerintem igen, de próbálj ki más mozgásformákat is akár.

Sok sikert! :)

2017. aug. 12. 17:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Persze, számít a 15 perc is. 30 percet a zsírbontásra mondják, mert utána indul be a zsírból való energianyerés. De a kalóriákat elégeted 15 perc alatt. Ha a kalória pedig mínuszban van, végső soron fogysz, tehát lényegében a mozgással minden mennyiségben segíted a fogyókúrádat. Egyébként meg az állóképességed tuti emelkedni fog, ha becsületesen csinálod rendszeresen a legjobb képességeiddel ;)
2017. aug. 12. 17:56
 3/7 A kérdező kommentje:
ok, köszönöm, akkor eleinte akár többször is lehet 15 perc...
2017. aug. 12. 18:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
már megválaszolták, én is csak azt tudom mondani, hogy állítólag kb 30 perc után kezd el zsírból energiát nyerni a szervezet, de a 15 perc mozgással is égetsz kalóriát, csak más raktárból..az a lényeg, hogy mozogj amennyit bírsz és figyelj a kajára, hogy kevesebb kalóriát egyél mint amennyit felhasználsz és akkor így is úgy is fogyni fogsz. de én 9 év kihagyás után első bringautamon 20km-t tekertem 45 perc alatt és kibírtam, igaz eléggé vert a víz, ez volt tavasz elején, már pár hónapja 175-200 km-ket tekerek. ezt nem majomkodásból írom le, de ha megvan a kitartásod, te is hamar fejlődni fogsz és tovább bírod. és ami külön jó benne, hogy az akaraterődet is nagyon tudod erősíteni ilyen hosszabb távok kitűzésével. mert senki nem kényszerít rá, de te belevágsz és végig csinálod, még ha tudod, hogy milyen kényelmetlen lesz és kimerítő, de véghez viszed amit eltervezel és nem adod fel. Az ilyen emberek az életükben is sikeresebbek ezáltal
2017. aug. 12. 20:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem kell full izomból tekerni és akkor hosszabb távokat tudsz menni.

Tüzzki célokat:pl:15km/h-nál nem lehet alacsonyabb a sebességem.

Vagy ma tekerek 40km-et.

Ha ezek megvannak akkor további nehezebb céloknjöhetnek.

De mindezek melett fontos a táplálkozás.

Ha egészségtelen hizlaló kajákat eszel akkor a mozgás semmit nem számit.

Egyél sok gyümölcsöt,kerüld a fehér kenyeret,stb.

2017. aug. 13. 13:53
 6/7 anonim válasza:

Termeszetesen jo es ugyis jon a hatalmas fejlodes az elejen.

Ne add fel!

2017. aug. 13. 20:45
 7/7 szlory ***** válasza:

Segítek pontosítani. A 30 perc minimum anaerob mozgásnál, zsírégetésre vonatkozik. Egy átlagos szervezetnek 30 perc, mire "meggyőzöd", hogy nem kell gyors energiaraktárról dolgoznia, mert sem az idő, sem az intenzitás nem ezt igényli.

Viszont bármilyen mozgásformánál, 30 percnél rövidebb idő esetén az azonnali energiaraktárokhoz nyúl a szervezet. Leegyszerűsítve, ez fehérjebontással érhető el, amit a környező izmok leépítéséből szállít át az égetéshez.

Végső soron tehát "vagy zsírt égetsz magadról, vagy izmot". Az állóképességedet fel kell pofozni, mielőbb, hogy képes legyél monoton tekeréssel bírni 30-40 percet. Erre jobb pl. a szobabicikli, mint az úton karikázni. Ha ez nem megy, sétálj nagyokat, "nordikvóking", társai.

2017. aug. 14. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!