Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Igényel valami felkeszülést a...

Igényel valami felkeszülést a Balaton körbetekerés?

Figyelt kérdés
Regen rengeteget bicöztam, de már kb 5 hónapja semmit se tekertem.... 1 nap alatt szeretném lenyomni, ilyen sokat.meg nem tekertem egyszerre.... érdemes lenne elötte valamit edzeni?
2017. aug. 5. 09:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Tekerésen kívül sportolsz valamit?
2017. aug. 5. 09:44
 2/6 anonim ***** válasza:

5 hónap még nem olyan hosszú idő, én pl 9 évig nem ültem biciklin és munka mellett hétvégente 3 hónap alatt eljutottam arra a szintre, hogy mtb-vel 250 km körül letekerek egy nekifutásra. Szóval nem lehetetlen amit tervezel, de előtte nem ártana kicsit visszarázódni a nyeregbe. párszor menj el fokozatosan növelve a távot..meg szerintem ne ilyen melegben indulj útnak, mert kínszenvedés. én vasárnap voltam és 3 óra alatt megittam 5 liter vizet, aztán inkább lerövidítettem az utat..

nem tudom milyen edzésre gondoltál, de pl fekvenyomás nem fog előnyhöz juttatni :D max amit mondtam, hogy tekerj közepes, hosszú távokat

2017. aug. 5. 10:20
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem igazán sportolok.... januarig rendszeressen tekertem, es futottam, de januartól teljesen elhagytam magam egy munka miatt ami "megette" az eletem....

Azt ott hagytam, és ujra szeretnek sportolni. De mivel nagyon reg megszeretnem csinálni a balatoni kört, ezért idén még mindenképp....

Szeptember 9-re van kitüzve..... jelenleg bicó szervizbe van...

2017. aug. 5. 10:54
 4/6 anonim válasza:
Hát a popsidnak tuti kemény menet lesz ez így ennyi kihagyás után az tuti :D Én minden évben többször körbetekerem egyedül egy naposban (nekem nem számít, ha meleg van az sem, hozzáedződtem és ugyanúgy bírom), és barátokkal is szoktam menni 2 naposban, mert ők nem bírnák az egynapos menetet. Mivel előtte tekertél bár nem írtad mennyiket, így visszaszoknod nem lesz nehéz a nyeregbe. Kezdj el ilyen napi 40 km-ket letolni,ahogy időd engedi, ha azt akarod, hogy szeptember 9-ig formába lendülj és ne okozzon gondot az egy napos túra.
2017. aug. 5. 11:53
 5/6 A kérdező kommentje:
Tavaly májustól-decemberig 1300 km.... mtb-vel a környéken....
2017. aug. 5. 13:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen rázodj vissza a nyerege,fuss ussz,fokozatosan egyre többet,és ne ilyen melegben induljel.

Mondjuk 1hónapnintenziv edzés rendesen helyre rak.

2017. aug. 6. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!