Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Balaton déli partján 7-es...

Balaton déli partján 7-es főút végig bringázható? Sehol sem bringa tilos?

Figyelt kérdés
2017. júl. 24. 05:40
 1/7 anonim ***** válasza:
A Balaton partján fut végig a tókerülő kerékpárút, ott érdemes menni. Táblával nem tiltják ugyan a főúton, de sokkal egyszerűbb a kijelölt kerékpárúton menni szerintem.
2017. júl. 24. 10:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Általában azokon a szakaszokon, ahol közvetlenül a 7-es mellett halad a kerékpárút, ott ki van rakva a kerékpározni tilos tábla. Ahol nincs párhuzamos kerékpárút, ott szabad. Főleg szezonon kívül, mióta végigér a Balaton mellett az M7-es autópálya, csillapodott a 7-esen a forgalom.
2017. júl. 24. 13:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Dehogynem tilos, szinte végig kint a tábla. Ha országútizol és tempósan akarsz menni, akkor viszont ott kell menned, a bringaút legfeljebb a többnapos ténfergős bringásoknak van kitalálva, de nagyobb tempóval életveszélyes és katasztrófa kerülgetni a kátyúgat, padkákat, kisgyerekeket. Találkoztam már sok rendőrautóval, de egyik sem kötött belém mert a 7-esen mentem, az outisok többsége is azon megy.
2017. júl. 24. 14:49
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi. Igen épp ezért kérdeztem, mert outival mennék és ahogy néztem az a bringaút(ami több helyen inkább csak egy járda) nem épp alkalmas 30 kph-hoz.

De akkor remélem megúszom büntetés nélkül.

2017. júl. 24. 17:17
 5/7 anonim ***** válasza:

OFF:

Sajnos a bringaút életeveszélyes, keskeny, rossz minőségű, rengeteg helyen kell elsőbbséget adni, sok a ténfergő gyalogos, tízzel közlekedő, egymás mellett tekerő biciklis kisgyerekek stb. Aki azt gondolja, hogy a magyar bicikliutakon való haladás biztonságosabb mint a főutakon menni, az nagyot téved, elég csak megnézni egy baleset statisztikát. Szóval akkor érdemes a bringaúton menni, ha te is ekkora tempóra vagy képes. Egy országútival ott menni ön- és közveszélyes.

ON:

A 7-es út legtöbb részén nem tilos (maps-en megnéztem), viszont Siófok teljes területén tilos a 7-es úton menni, de ott található a 7-essel párhuzamosan egy jóminőségű 2x1 sávos út.

OFF:

Bár én kicsit úgy vagyok már az egésszel, hogy tele van a tököm, nagyjából már lesz4rom, ha begbüntet a fakabát 5k-ra... Akárhol voltam edzeni Európában (Ausztria, Horvátország, Olaszország, Montenegró, stb.), sehol sem találkoztam rossz minőségű, karbantartatlan, szabálytalanul kivitelezett kerékpárúttal vagy bringázni tilos táblával, konkrétan a legforgalmassabb főutakon is szabadon lehetett tekerni, mégsem volt egy baleset sem, az autósok és a bringások is kényelmesen megvoltak egymás mellett. Bicikliútból nagyon keveset láttam ezekben az országokban, de azok tökéletesek voltak. Csak Magyarországon szokás, hogy minden településen a 40 centi széles járdát elnevezzük bicikliútnak, meghogy a legutolsó Bácsb4sznádi 50 számjegyű, huszadrangù, 2 gépjármű/nap forgalmű útra is kitesszük a bringatilos táblát. Bár sajnos ránk jellemző a "Majd mi megoldjuk!", "Meg a majd mi megmondjuk!" típusú, másokat akadályozó, felesleges, értelmetlen okoskodás. Itthon el sem lehet menni egy új terepre menni tekerni, annélkül, hogy az ember ne böködné végig a Street View-t, mint egy eszelős, hogy nehogy szembetalálja magád egy hirtelen kerékpárral behajtani tilos táblával. Természetesen erre sehol az EU-ban nincs szükség.

2017. júl. 25. 18:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát teljes egyetértésem az OFF-al az ON-ért pedig köszönet:)
2017. júl. 25. 18:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Sajnos a Siófoki bicikli út egyes részei is elég veszélyesek, pl. Kandó Kálmán utca melletti kerékpár út, tiszta bucka az egész. Mondjuk a Fő utca jó minőségű, Siófokon érdemes azon a szakaszon tekerni. A várost elhagyva, én is a 7-esen tekerek, tojok a tiltó táblára nagy ívben, sokkal biztonságosabb a szélessége, minősége miatt, mint például egy tipikus keskeny összekötő út, vagy burkolt út, ahol bár gyérebb a forgalom, de akkor is egy életveszély, pl. Töreki út.
2018. máj. 1. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!