Balaton déli partján 7-es főút végig bringázható? Sehol sem bringa tilos?
Köszi. Igen épp ezért kérdeztem, mert outival mennék és ahogy néztem az a bringaút(ami több helyen inkább csak egy járda) nem épp alkalmas 30 kph-hoz.
De akkor remélem megúszom büntetés nélkül.
OFF:
Sajnos a bringaút életeveszélyes, keskeny, rossz minőségű, rengeteg helyen kell elsőbbséget adni, sok a ténfergő gyalogos, tízzel közlekedő, egymás mellett tekerő biciklis kisgyerekek stb. Aki azt gondolja, hogy a magyar bicikliutakon való haladás biztonságosabb mint a főutakon menni, az nagyot téved, elég csak megnézni egy baleset statisztikát. Szóval akkor érdemes a bringaúton menni, ha te is ekkora tempóra vagy képes. Egy országútival ott menni ön- és közveszélyes.
ON:
A 7-es út legtöbb részén nem tilos (maps-en megnéztem), viszont Siófok teljes területén tilos a 7-es úton menni, de ott található a 7-essel párhuzamosan egy jóminőségű 2x1 sávos út.
OFF:
Bár én kicsit úgy vagyok már az egésszel, hogy tele van a tököm, nagyjából már lesz4rom, ha begbüntet a fakabát 5k-ra... Akárhol voltam edzeni Európában (Ausztria, Horvátország, Olaszország, Montenegró, stb.), sehol sem találkoztam rossz minőségű, karbantartatlan, szabálytalanul kivitelezett kerékpárúttal vagy bringázni tilos táblával, konkrétan a legforgalmassabb főutakon is szabadon lehetett tekerni, mégsem volt egy baleset sem, az autósok és a bringások is kényelmesen megvoltak egymás mellett. Bicikliútból nagyon keveset láttam ezekben az országokban, de azok tökéletesek voltak. Csak Magyarországon szokás, hogy minden településen a 40 centi széles járdát elnevezzük bicikliútnak, meghogy a legutolsó Bácsb4sznádi 50 számjegyű, huszadrangù, 2 gépjármű/nap forgalmű útra is kitesszük a bringatilos táblát. Bár sajnos ránk jellemző a "Majd mi megoldjuk!", "Meg a majd mi megmondjuk!" típusú, másokat akadályozó, felesleges, értelmetlen okoskodás. Itthon el sem lehet menni egy új terepre menni tekerni, annélkül, hogy az ember ne böködné végig a Street View-t, mint egy eszelős, hogy nehogy szembetalálja magád egy hirtelen kerékpárral behajtani tilos táblával. Természetesen erre sehol az EU-ban nincs szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!