Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Repedt karbonvázas bringát...

Repedt karbonvázas bringát szabad venni? Nem szigorúan tilos kategória?

Figyelt kérdés

Használt bringákat nézes aprós oldalakon és olvasom hogy tavalyi 2016-os bringa karbon vázzal eladó gyanúsan jó áron, ja és: található egy hajszálrepedés a vázon. (fotózva) 2 éve problémamentesen így használom.

Na most REPEDT karbonváz nem a „szigorúan tilos megvenni” kategória???

Mert ugye csinálni vele semmit se lehet ez ne aluváz és ha elkezdett repedni csak idő kérdése hogy egy zökkenő és reccs?

És ugye a tulaj is „jó áron” akarja lepasszolni valami madárnak menjen tönkre alatta?????

2017. júl. 5. 19:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Szigorúan tilos, és életveszélyes kategória! Nem kell hozzá nagy fantázia, hogy a tulaj próbál tőle megszabadulni. A 2 éve problémamentes, azt jelenti, hogy azóta nem tudja eladni. Ez pont olyan, mint amikor egy törött motorra azt mondják, hogy csak egy veréb ment neki. Nem szabad mindent elhinni. Sokszor az olcsó a drága. Meg ne vedd!!!
2017. júl. 5. 19:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Nézz hozzá vázat meg keress boltot akik cserélik és ha ezekkel a felárakkal is megéri akkor nincs miről beszélni
2017. júl. 5. 19:58
 3/10 anonim ***** válasza:
Én nem venném meg, drága lenne vázat cserélni, meg macera..nem éri meg.
2017. júl. 5. 20:31
 4/10 tothp ***** válasza:
repedten még az alu váz is lutri. Az se semmi, hogy 2016-os és két éve használja. aszem most 2017-van
2017. júl. 5. 21:22
 5/10 anonim ***** válasza:

olcsóbban és jobban javitható a karbonváz mint az alu..:D

törött karbonvázat 10.000ért már megcsinálnak...sokan foglalkoznak vele, főleg hajóépítők, nekem a törött kuota vázamatcsinálták meg és 12000km alatt semmi rendellenesség...

2017. júl. 5. 22:28
 6/10 A kérdező kommentje:

"örött karbonvázat 10.000ért már megcsinálnak"

Na perzsze. Ha ez így van akkor mégis miért nem javíttatja a jelenlegi gazdája és adja el hibátlanul???

Hát ha valaki fél millás bringát akar elcigánykodni akkor csengessen már bele 10.000-et nem???

És akkor hibátlanul adja el?

2017. júl. 6. 09:34
 7/10 szlory ***** válasza:

Kedves kérdező, te most a saját elképzelésedet szeretnéd megerősíttetni másokkal?

Amúgy hogy jön ki, hogy 2016-os bringa, amit 2 éve így használ repedéssel? 2017 közepénél járunk. Mivan?! :D

Ha nem, gondolj már arra, hogy te és a válaszadók első csoportja éppúgy tudatlan a karbonváz javíthatóságával kapcsolatosan. Nem szegénységi bizonyítvány ez, de talán megérthetnéd, hogy az eladó is e csoportba tartozik. Azt HISZI, hogy vége a világnak és valóban meg akar tőle szabadulni sunyi módon.

A legtöbb repedést, sok törést észrevétlenül ki lehet javítani. Mint ahogy az előttem válaszoló szintén nem 2 filléres Kuotájának története is mutatja. Az inkább a baj, hogy a karbon törés után zakó jön, ami után tényleg olyan rémisztő miszlikbe hullik az egész, hogy viszlát. Nyilván nem egy versenyző gépén kéne ilyenekkel szenvedni, a szponzor vegyen másikat, nem foltozgatunk. De hobbistának, vagy edzőgépnek tökéletesen megfelel. Persze az árból nem azt a 10e Ft-ot kell levonni, ez természetes.. Hacsak nem ad rá garanciát a jóember, mondjuk 6 hónapot. Az egyébként magáról szegénységi bizonyítvány, hogy egy friss vázon nem gariztat + nem javíttat + még így használja tovább. Úgyhogy ha még van pofája pénzt kérni érte, akkor az nem a karbon javíthatatlansága miatt szemtelenség, hanem saját maga miatt.

Nem mellesleg nemcsak hajóépítők vannak idehaza, hanem egy tehetséges srác, aki minőségbiztosított szinten csinál karbonvázakat (büntiből ezt már keressétek meg magatoknak). Sőt, kicsiny országunkban karbon kerekeket is gyártunk.

Röviden tehát a kérdéseid megválaszolva:

1) Nem szigorúan tilos. Inkább elővigyázatosság és hozzáértő nélkül nem ajánlott. Vagy jelentős kedvezményért cserébe. Ugyanis ha ott és olyan a repedés, az konstrukciós hiba vagy akár a pozíciója miatt nem hozzáférhető a javításhoz.

2) Csinálni lehet vele. Jellemzően és röviden: kivág, befoltoz, lakkoz.

3) Igen, különben idő kérdése, meg (pár megfelelő irányból jövő) zökkenő és reccs.

4) Bizony, az a terve. Amit nem illik hagyni, vagy pusztuljon el vele együtt.

2017. júl. 6. 16:35
 8/10 A kérdező kommentje:

Hát igen ez is marha érdekes hogy nem régi bringa garinak még kell lennie ráadásul a sérülés nem friss akkor meg pláne még garis időszakban keletkezett... miért is nem vitte vissza?

Ráadásul rákérdeztem milyen papírjai vannak--semmilyenek-- már nincs meg semmi....

na most azt nne nmondja nekem valaki higy egy újonnan millió feletti bringának semmi papírja... ja értem akkor....

Sztem valaki valahol nagyon keresi ezt a bringát...

A jogos tulaja... mert aki árulja az biztos nem a jogos tulaj, akkor lenne papír is.

2017. júl. 6. 18:07
 9/10 anonim ***** válasza:

A karbonvázhoz nem értek, előttem már 2en leírták, hogy javítható, a karbon is (én is úgy tudtam hogy nem, de nekem alu vázas DH bringám van szóval annyira nem érdekelt a téma hogy utánajárjak az igazságnak, köszi a felvilágosítást)

De az tuti, hogy valahonnan megdurrantották, ha 2 éves és már régóta/elejétől kezdve ő használja és se garancia se papírok se semmi. Lehet hogy nem ő lopta csak megvette valakitől és otthon jött rá, hogy repedt, vagy azt gondolta, hogy majd megjavítja vagy tovább tudja adni így is haszonnal. Én is vettem már lopott bringát, 175-ért, lomis piacon cigányoktól. hibátlan állapotú, azt hittem ér 300ezret bolti áron, gondoltam az úgy korrekt, még jól is járok vele. hazaértem és láttam hogy a lista ár 830ezer forint. Tudtam hogy ez csak lopott lehet, és tényleg az volt. Visszavittem a piacra és visszakértem a pénzem, vissza is adták mert ismertem őket, de mások hiába várták volna vissza a pénzüket. vigyázni kell.

a mostani bringám boltból van, életre szóló Trek váz garancia, kaptam 3 (!!!) garanciakártyát, amin fel van tüntetve a vázszám, a nevem, és hogy én vagyok a bicikli első tulajdonosa, valamint a vásárlás dátuma. Ilyennel neki is rendelkeznie kéne, ha az övé lenne eredetileg is. Nincs olyan barom aki kidobná.

Szóval a kérdésedben el is vesztette a jelentőségét, hogy javítható-e, mert ilyen (tuti lopott) biciklit nem szabad megvenni. Egyik munkatársamét a rendőrség foglalta le úgy, hogy a pénzét nem kapta vissza sehonnan, pedig nem tudta hogy lopott, és még el is kellett tekernie a rendőrségre mert a rendőrautóba nem fért be a bicikli. vicc XD

2017. júl. 6. 20:41
 10/10 Akalawago válasza:

Mérhetetlen mennyiségű locsogás, ami kitűnően alkalmas arra, hogy az érdeklődőt tökéletesen összezavarja.

A lényegre meg nem érkezik egyértelmű és használható válasz.

Értelmetlen szófosás zuhatag !

2018. júl. 20. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!