Járnak mások is MTB vel melóba, kb. napi 10-12km?
Trcking-Cross on vagy MTB on gondolkozok, de az a helyzet, hogy túl sok a járdaszegély és hasonlók, a másik dolog az MTB-olcsóbban is kapok, kicsit jobban felszerelve.
Rockrider 520 ra gondoltam. Ha tart két évig akkor már csak felét költöttem el a két évi busz bérletnek (miden vonalra)

Leszarom a szabályokat úgy mint más is:). (Legalábbis itt romániban széles a járda és természetes nagyon forgalmas utak elkerülésére használom, úgy mint sok más felnőtt) Egyébként német országban is láttam felnőtteket járdán többször és sokkal szűkebb járdán, olyan kis városkában ahol alig volt úton.
Plusz vicc erre felé ahol van bicikli út az emberek azt hiszik az arra való, hogy simábban guruljon a babakocsi, vagy egyesek azt hiszik az a futó sáv... vagy kutyasétáltató sáv. Ott van 3-4 méter széles járda ha nem több de nekik az a kis apró sáv kell... még cifrább amikor szinkronban tolnak két babakocsit előtted... könnyebb, hogy még ki sem tudod kerülni... a széles járda meg ott van üresen... a fű sávon túl de persze ahhoz le kell menni a szegélyen és át a füvön és fel a másik szegélyen.
Egy szer majdnem amiatt hasaltam egyet mert miattuk le kényszerültem a bicikli útról és mikor vissza mentem volna a gyepről akkor meg csúszott a kerekem.
valami bérelt bringa volt ehhez hasonló:
Egy másik esetben egy kutya kezdett rá örömében táncolni,hogy nincs rajta póráz akkor is a bicikli úton... a épp hogy ki kerültem de a bokám súrolta a fejét.
Akkor nem miden ha használom a járdát is vagy sem :)) ?

Ja hát az finom dolog, mikor a gyalogosok csatárláncba összfogózva elállják az utat, meg a huszonéves "kidz-having-kidz" jellegű anyuka ott tolja a babakocsit. És hogy meg vannak sértődve, amikor kerékpárosként haladni szeretnék a KERÉKPÁRÚTON! Én kérek elnézést :$
Meg amikor a sok fszfejű autós ingyen parkolónak használja a kerékpárutat. A favorit az egy építkezés közelében volt, mikor a 8 általánost ki sem járt segédmunkás a huszonöt tonnás Kamazt egy hétig parkoltatta a kerékpárúton, be is horpadt az egész rendesen, a policájok meg természetesen magasról leszarták az egészet.
Miért nem az úttesten emberkednek ezek az igazi keményfszú magyar legények? Ja, mert ahhoz már nyúlbélák...

Én is biciklis vagyok, de azért azt lássuk be, hogy nagyon sok kerékpárút úgy "épült", hogy fogták magukat, és a meglévő '60-as években aszfaltozott 2 méter széles járdára ráfestették, másfél métert levéve belőle. Oda, ahol a buszmegálló van, ahová a kertkapuk nyílnak, ahol állnak a trafik előtt, meg ahol úgymond élnének az emberek... Persze gondolom, kerékpárút "építése" ürügyén vastagon felvették az uniós pénzeket.
Eredeti kérdésre: ugyanaz az egyetlen MTB biciklim van immáron 23-adik éve, teljesen mindegy, hogy hol és milyen célból megyek, azzal megyek. Jártam vele kedvtelésből is, meg dolgozni is, nem napi tíz, hanem húsz kilométereket. Körbejárta már párszor a Földet km-ben. Az volt velem, amikor egy falutól (és minden létező műúttól) 4-km-re éltem, meg ugyanez Budapest belvárosában, meg ezer más helyen. Ennyi. Meg amúgy se fogok minden célra külön biciklit tartani, mert akkor hányat kerülgessek itten? Nem hajt engem senki, nem érdekel, ha két perccel később érek valahova. Meg azért is jó a masszívabb jármű, mert én például azzal szállítok cuccokat. Csomagtartó, plusz öt táska is van rajta, gyakran 30-40 kiló holmival megpakolva egy-egy nagy bevásárlás során. Félreértések elkerülése végett, a kopó, törő alkatrészek természetesen már voltak cserélve rajta, mondjuk úgy, a váz meg egy-két dolog még eredeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!