Mi a gyors tempó? Én 15 km-t sík terepen tudom tartani az átlag 40et, ha nincsenek jelzők amik megfognak... innen csak általános iskolás matek... de rengeteg ember meg a 30at se tudja ennyi ideig se.
2017. máj. 8. 06:31
2/18 anonim válasza:
Jó mondjuk, tény, hogy nem montival...
De akkpris előbb tisztázni kellene, mi neked a gyors tempó.
2017. máj. 8. 06:37
3/18 anonim válasza:
"Én 15 km-t sík terepen tudom tartani az átlag 40et" még 29 minőségivel is nehezen hihető, no de a kérdésre 26 gagyi mtb max 20km/h, 26 minőségi 25km/h, 27.5 30km/h, 29 35km/h
2017. máj. 9. 00:05
4/18 Alex Fly válasza:
Montival (26") az utazósebességem 25-27 km/h körül van. A gyors tempó 30-35 km/h. Tehát valamivel fél óra alatt.
2017. máj. 9. 07:23
5/18 anonim válasza:
Még hozzá kell tenni, hogy jó profilú, legalább 3.5-re vagy 4 barra fújt gumikkal. A monti öblösebb gumijainál ennén sokkal többet már kockázatos bele nyomni. Viszont ha terepen is akarod használni és országúton is, akkor olyan gumit kell választani, ami felfújva csak egy keskeny középső sávon fekszik fel, mint a singó és 2 bar környékén viaszont felfekszenek a talajhoz érnek a bütykei is. Ilyen pl a Scwalbe Smart Sam. A belefújt nyomástól függ a talajhoz érő felülete és nagyon jól használható, ha ki akarsz tekerni 30-40 km-re aszfalton, hogy ott felmehess terepre, ami előtt leengeded 1,8-2 barra és a kövesen is nagyon stabilan kapaszkodik. Ebből darabja kb 10e Ft a 2.35-ösnek. Az keményre fújva szinte singóként viselkedik a felületét illetően. A többi a két oldalán levegőben fut.
2017. máj. 9. 10:13
6/18 anonim válasza:
a 15 km-es távnál a csúcs tempó nálam 28km/h körüli és az átlag Bp szélétől Videgrádi vár alatti aszfaltig (30km távon) kb 1 óra 20-30 perc. Az 20 km/h-nak felel meg, kicsivel jobbank. Onnan Pilismarótig már 18 km/h az össz átlag.
Ott felmegyek az erdészetire (a kis patak hídnál, az elágazásnál meg lent balra, a dobogókői sífelvonó alsó fordító állmásánál kezd megint lejteni az út) Addig kb 40 km a táv. Onnan már vissza Szentendréig szinte végig lejt az út. Azon lehet sokat behozni a tempón. Egy ilyen 80 km-es körnél a legjobb eredményem 16-17km/h volt az átlag. A mászás sokat visszafog, mert egy kis levegő deficitem van. Kis koromban erős láncdohányos nagybátyám mellett nőttem fel és szerintem azért, mert már tizenéves koromban jelentkezett, hogy nagyobb terhelésnél kevesebb, vagyis hamar elfogy a levegőm és ez nálam a szűk keresztmetszet.
Én sikon 30-35percen belül nyomtama fény koromban.
Ma már inkább 40-50 perc körül van.
Hegyes-völgyes terepen ez 1óra körülire duzzadt.
Ma már nem tudom.
2017. máj. 9. 16:46
9/18 anonim válasza:
Én anno ilyen távot nyomtam le úgy 35 perc alatt melóba és haza. Egy egyszerű, olcsó montival. Tény, hogy a szerelő furcsállotta, h a csapágy és fogaskerekek ilyen gyorsan tönkrementek.
2017. máj. 13. 14:41
10/18 A kérdező kommentje:
En meg ezelott amikor sok bringaztam peldaul minden nap egesz heten. A 15km-t lenyomtam 15 perc alatt es mindenki csak bamult. A 20 es a 23km-t nyomtam le 20 perc alatt meg meg a 6 km-t 5.06 perc alatt
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!