Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy 27,5-es montival gyorsabba...

Egy 27,5-es montival gyorsabban lehet haladni mint egy 26-ossal?

Figyelt kérdés

Tudom a monti nem a száguldásról szó, de azért: van 26-os montim és van 28-as trekkingem.

És azt vettem észre hogy semmivel se vagyok gyorsabb a trekkinggel pedig az 28-as kerék + városi gumi stb.

Ha vennék egy 27,5-es montit az gyorsabb lenne mint a 26? vagy épp az lenne vele is mint a trekkinggel?

2015. máj. 13. 12:12
 1/7 anonim ***** válasza:

Áttételtől és fizikai állapottól is függ, de egyébként ugyanazzal az áttétellel nagyobb kerékkel értelemszerűen gyorsabban haladsz.

Én a 29-esemmel sík úton 20km-en 30 as átlagot megyek.

2015. máj. 13. 12:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Válaszoltál is magadnak. Ha a túrabiciklivel nem vagy gyorsabb, a nagyobb kerekű montival sem leszel.
2015. máj. 13. 12:26
 3/7 anonim ***** válasza:
A trekkinggel legfeljebb azért nem vagy gyorsabb, mert a függőlegesebb testhelyzet miatt nagyobb a légellenállás. De nem tudom amúgy hogy csinálod, én korábban 26-os montival nyomtam (keskeny, keményre fújt városi gumival), ahhoz képest a trekkinggel száguldani lehet, vízszintes terepen 25-30-as utazótempó lazán. Ha jön a szembeszél akkor baj van:)
2015. máj. 13. 12:44
 4/7 A kérdező kommentje:

Így van! De ezt a 26-os montival is lazán röhögve hozom neked!!!

vízszintes terepen 25-30-as utazótempó lazán

2015. máj. 13. 12:57
 5/7 anonim ***** válasza:
26 os Montival országúton országúti gumival gyorsabb vagy mint a 26.5 el már abban is külömbözik a 27.5 ös ,hogy annak szélesebb a gumiköppenye vagy is a külső mint a 26 os monti az nem fekszik fel olyan nagyon szélesen mint a 24.5 ös.
2017. máj. 8. 00:38
 6/7 anonim ***** válasza:
26 os Montival országúton országúti gumival gyorsabb vagy mint a 26 os már abban is külömbözik hogy a 27.5 ösnek annak szélesebb a gumiköppenye vagy is a külső mint a 26 os monti az nem fekszik fel olyan nagyon szélesen mint a 27.5 ös.
2017. máj. 8. 00:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem mert sokkal szélesebb gumi,és minél szélesebb és nagy felületen fekszik fel nem megy gyorsabban mint egy 26 os montin keskenyebb gumi van és nem fekszik fel nagyon így a 26 os gyorsabb még akkor is ha végig nyomod erőből a 21 be a 26 ost mert abban a sebességben a leggyorsabb,de a nehéz is nyomni olyannak aki nincs edzve napi 100 km-t lezavarni 26 ossal 1.5 óra alatt.
2021. febr. 23. 02:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!