Üdv! Most nem rég kezdtem el biciklizni és femerült bennem egy kérdés, ha rendszeresen bicajozok akkor ugye izmosabb lesz a lábam, de gyorsabban és több ideig is bírok majd futni?
Egy kollégám biciklizéssel készült fel egy futótesztre.
Tette mindezt azért, mert a környék hemzsegett a kóborkutyáktól...
Szóval ne zárjuk ki teljesen az egyenes arányosságot.
Az, hogy úgy készült meg hogy semmi köze egymáshoz még ugyanaz lehet ;)
Hosszú évekig bicajoztam mire elkezdtem futni, semmiben sem segített.
Akkor nem edzésszerűen bicikliztél.Miért ne érne semmit?Ugyanúgy fejleszti a tödőt és az állóképességet,a véred hatékonyabban szállítja az izmaidba az oxigént, valamint a combod és egyéb lábizmaid is erősödnek.
Szóval igenis jobban fogod bírni a futást ha előtte rendszeresen bringázol(edzésszerűen).
Tüdőfejlesztés, én még nem láttam biciklist kifulladni, futót annál inkább.
Növeli az állóképességet: hogy tekered a pedált? He?
Ha még nem láttál bringást kifulladni el tudom képzelni milyen kocabringásokkal vagy körbevéve.És tényleg azt mondod, hogy szerinted az állóképesség növeléséhez állnod kell?Az állóképesség a szív és tödő fejlettségét jelenti azt, hogy a véred milyen hatékonyan szállítja az oxigént az izmaidba.A vo2 max mond neked valamit.
Az állóképességet kerékpározással és futással lehet a legjobban fejleszteni.
Nem mondhatod komolyan, hogy szerinted egy tour de france győztes is ugyan annyit képes futni mint bárki más hétköznapi ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!